Стив Возняк и неговият космически стартъп Privateer се стремят да

...
Стив Возняк и неговият космически стартъп Privateer се стремят да
Коментари Харесай

Космическият стартъп на Стив Возняк има за цел да „споделя“ сателитни данни

Стив Возняк и неговият галактически стартъп Privateer се стремят да демократизират достъпа до сателитни данни, като да вземем за пример изображения по сходство на " споделеното пътешестване " на Uber

Емил Василев преди 24 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:30 | 31.07.2023

Северна Корея показа „ най-мощното оръжие в света “ – нуклеарната безпилотна подводница „ Haeil “

КосмосЕмил Василев - 12:16 | 01.08.2023

Ракетата Falcon 9 на SpaceX може да е пробила дупка в йоносферата

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Космическата компания Privateer – стартъп на съоснователя на Apple Стив Возняк има за цел да обезпечи всеобщ достъп до спътници с нова самодейност. Идеята е да се даде опция за всеобщ достъп до сателитни данни, който да надвиши настоящия извънреден достъп, възложен на държавни управления и частни компании. В този смисъл Возняк се надява, че хората ще могат да сортират данни като изображения, с цел да понижат разноските. Както показва Gizmodo, това би могло да понижи цената на едно изображение десетократно – от 500 $ на към 50 $ на човек.

Сателитно шерване

Тази услуга ще се дава благодарение на специфичен пазар, на който потребителите ще търсят мечтаните данни. Когато един или повече клиенти бъдат подбрани благодарение на комплицираните логаритми на приложението, те могат да си поделят разноските за достъп до посочените данни. За тази цел Privateer ще употребява софтуерни принадлежности, в това число образование с изкуствен интелект, с цел да подкрепи сателитните оператори при даването на „ оптимални районни данни “ на техните клиенти. Освен това компанията показа Pono – приставка за спътници, която усъвършенства опциите за обработка на данни на спътниците.

Сателитните оператори към този момент няма да би трябвало да изтеглят данни и да правят калкулации. Pono може да получава достъп до данни и да ги обработва още в орбита. Privateer възнамерява да изстреля сателитната приставка Pono с ракета Falcon 9 на SpaceX през декември тази година, като сега се създава различен първообраз, който се чака да бъде изстрелян през идната година. Целта е Pono да работи до 2025 година, оповестява Bloomberg.

Говорителят на Privateer, Бо Холдър, съобщи пред Gizmodo, че Privateer ще употребява приложението си за сателитно следене Wayfinder като платформа за своя пазар. В момента Wayfinder наблюдава галактически обекти и проучва евентуални конфликти. Пазарът ще бъде наличен за крайните консуматори на Privateer, в това число Global 2K, търговски компании, разработчици и откриватели.

Спътникови данни евтино

Privateer изрази вярата си да внедри системата на пазара, с цел да понижи броя на изстрелваните в орбита спътници за еднократна приложимост. Возняк оприличи този метод на този за споделеното пътешестване на Uber.

„ Изграждането на стопанска система за шерване на данни за пътувания във и от космоса, съчетано с нашия изкуствен интелект разрешава на Privateer да раздава технологиите за сигурност, резистентност и оптимизация, които оказват помощ на операторите на спътници да печелят повече клиенти, като в същото време дават на световната потребителска база метод за достъп до космоса, който обичайно е непокътнат единствено за огромните държавни управления. Това е сходно на времето, когато GPS технологията стана налична за масите и чакаме да има сходно влияние. “

каза Стив Возняк
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР