Стив Шъртлеф беше до Джо Байдън през 2019 г., когато

...
Стив Шъртлеф беше до Джо Байдън през 2019 г., когато
Коментари Харесай

САЩ: Някои демократи са против преизбирането на Байдън

Стив Шъртлеф беше до Джо Байдън през 2019 година, когато той подаде документи в Камарата на представителите на щата Ню Хемпшир , с цел да се кандидатира за президент на Съединени американски щати . Той неведнъж обикаляше щата дружно с сегашния държавен глава, с цел да убеждава гласоподавателите да гласоподават за него на първичните избори, а когато Байдън в последна сметка завоюва президентския пост, точно Шъртлеф, тогава ръководител на Камарата на представителите на Демократическата партия в щата, гордо запечата плика, който придвижи четирите електорални гласа на Ню Хемпшир, в това число личното му име, в Сената на Съединени американски щати. Сега обаче, в навечерието на новия избирателен сезон, Шъртлеф , както и болшинството демократи в щата, считат, че един мандат за Байдън е задоволителен .

„ Дълбоко в сърцето ми отговорът е „ Не “. Мисля, че доста хора просто не желаят да го кажат намерено, “ , дава отговор Шъртлеф на въпроса от „ APNews “ дали желае Байдън да се кандидатира още веднъж.

Демократите в Ню Хемпшир са недоволни от президента демократ поради това, че се пробва да постави завършек на статута на щата като дом на първите в страната президентски първоначални избори. Притесненията им по отношение на Байдън обаче са доста по-дълбоки , в унисон с болшинството от гласоподавателите, подкрепящи демократите, в цялата страна, които слагат под въпрос проектите на 80-годишния президент скоро да стартира акцията си за преизбиране.

Само 37% от демократите в цялата страна са съгласни президентът да получи втори мандат , съгласно изследване , оповестено предишния месец от Центъра за проучване на публичните каузи на „ Associated Press “ – NORC . Това е по-малко от 52% по отношение на седмиците преди междинните избори предходната година. Мнозина се притесняват, че възрастта на Байдън въздейства съществено на потенциала му като държавен глава . Други, като Шъртлеф, са разочаровани от зле проведеното евакуиране на силите на Съединени американски щати от Афганистан.

Въпреки че понастоящем редица гласоподаватели и депутати се съмняват в способността на Байдън да ръководи страната, не може да се отхвърли, че той съумя да реализира обилни достижения , които биха могли да дадат подтик на предизборната му акция . Той подписа закон за разпределяне на великодушна помощ при битката с пандемията, голям инфраструктурен пакет, първия нов федерален закон за сигурност на оръжията от десетилетия насам и изчерпателен проект в региона на опазването на здравето и околната среда, който способства за понижаване на цените на медикаментите, отпускани с рецепта.

Наред с това, той отдели милиарди долари за битка с изменението на климата, а растежът на заетостта и равнището на безработицата също се трансформираха в позитивна посока по време на неговото ръководство. Въпреки достиженията му на дневен ред към момента остават съществени провокации , свързани с инфлацията, незаконната имиграция, престъпността и въпроси в областта на външните работи.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър , демократ, показа, че съгласно него политическите провокации , пред които е изправен Байдън, са провокирани го огромна степен от неговите сътрудници демократи, които не са създали задоволително, с цел да разпространяват достиженията му.

„ Истинското разминаване сега е в връзката. Президентът Байдън реализира за две години това, което доста президенти биха се надявали да създадат за цели осем. Успехът му значи действителни победи за работещите фамилии. Хората занапред ще виждат действително усъвършенстване в живота си. Нашата работа е да се уверим, че те знаят, че президентът Байдън е този, който го е постигнал. “, показа Купър в свое изявление.

По-голямата част от демократите в Ню Хемпшир считат, че за Байдън ще бъде мъчно да доближи безапелационната си успеха от 2020 г . Бившият губернатор на щата Джон Линч , демократ, отхвърли да признае обществено дали желае Байдън да се кандидатира за преизбиране, когато беше запитан непосредствено. Линч изясни, че стремежът на водача да промени датата на осъществяване на първичните избори е провокирал гневна реакция против него, която слага под риск четирите електорални гласа на Ню Хемпшир на общите избори през 2024 година

Притесненията на демократите бяха видни по време на месечната среща на демократите от град Лакония в края на предходната седмица, където участваха извънредно малко депутати, които трябваше да обсъдят партийните каузи. Повечето от присъстващите, изключително по-възрастните, обявиха, че като цяло поддържат преизбирането на Байдън.

Лоис Кесин , 73-годишна жителка на Лакония, която е доброволка в активността на Байдън в Ню Хемпшир, гордо споделя, че има фотография на себе си и Байдън, която виси в коридора ѝ.

„ Много съм удовлетворена от Джо Байдън. Може би има някой толкоз ослепителен като него, съчувствен и компетентен, само че до момента в който този човек не се появи, аз съм щастлива от ръководството на Джо Байдън, “, споделя Лоис , признавайки, че някои демократи се тормозят от възрастта му – терзание, което съгласно нея е обидно .

Председателят на комитета в Лакония, 43-годишният Ерик Хофман , не е толкоз въодушевен.

„ Партията като че ли се подреди, тъй като той беше претендентът, само че явно не беше първият ни избор от  общо четирима. Хората биха предпочели да видят смяна. “, споделя Хофман , визирайки финала на изборите през 2020 година, когато Байдън завоюва. Все отново, сходно на доста демократи, ръководителят съобщи, че ще гласоподава за Байдън на общите избори през 2024 година, с цел да подсигурява, че републиканците няма да поемат контрола над Белия дом.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР