Стив Банън ще има доста проблеми с т.нар. консерватори в

...
Стив Банън ще има доста проблеми с т.нар. консерватори в
Коментари Харесай

Силвия Томова: Предстои ни турбулентно време, в което един либерален елит си отива

„ Стив Банън ще има много проблеми с така наречен консерватори в Европа с този алианс. Хората в Източна Европа към този момент гледат с по-голямо съмнение към нещо, което се провежда централно. Пример за това е Сорос. В Източна Европа недоверието към тези елити, които бяха основани от „ Отворено общество “ се усилва. А в случай че някой заплати на консерватори извън, какви консерватори биха били тези “. Това разяснява в предаването „ 12+4 “ писателката Силвия Томова по отношение на концепцията на някогашния консултант на Доналд Тръмп - Стив Банън - да сътвори в Европа организация за поддръжка на консервативните политически сили.

„ Възможно е Банън да се пробва да сплоти консервативните и популистки партии в Европа, с цел да ги съюзи с републиканския хайлайф в Съединени американски щати, да откри още един съдружник на Тръмп в Екологичен потенциал. Същевременно с това консервативните партии в Европа не са идентични по своята същина. Струва ми се, че парите, които заплати Джордж Сорос за така наречен „ народна власт “ мъчно могат да бъдат стигнати – те са 33 милиарда $. От друга позиция не мога да си показва реакционер от Балканите в съюз с реакционер от Германия. Те би трябвало да отстояват ползите на личните си страни, които са разнообразни. Струва ми се леко утопична тази концепция, въпреки да утвърждавам отпора към демократичния хайлайф в Съединени американски щати и да съм срещу полезностите, които този хайлайф отстоява, а точно премахването на суверенитета на националните страни, приемането на институциите на суверенната страна като спънка, заместването на функционалностите на държавните институции с неправителствени организации, пренебрегването на традициите, историята и културата на другите нации за сметка на мигрантите “.

По думите на Томова, в България към момента консерваторите са малко и не се схваща в задоволителна степен какво значи това.

„ Предстои ни турбулентно време, в което един демократичен хайлайф си отива, бори се със зъби и нокти да се задържи на върха, надали ще успее, а парите не могат да купят всичко. Струва ми се, че даже в България има приземяване и отрезвяване и хората да се върнат мъничко към обичайното ляво или обичайното дясно, вместо да се лъжем какво е народна власт. В последна сметка да викаш „ Ура “ на Съединени американски щати не е народна власт, това е съвсем неоколониализъм в моите очи “, разяснява в умозаключение Силвия Томова.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР