Стив Банън, по-известен като бивш главен стратег на американския президент

...
Стив Банън, по-известен като бивш главен стратег на американския президент
Коментари Харесай

Тръмпизмът се цели в Европейския парламент - с идеолог, по-суров от Тръмп

Стив Банън, по-известен като някогашен основен пълководец на американския президент Доналд Тръмп, има нова задача – да сплоти десните популистки партии в Европейския съюз. Неговата политическа организация, известна просто като " Движението ", ще опита да повлияе на изборите за Европейски парламент напролет на 2019 година, написа в собствен материал EurActiv.
Планът на Банън е да сътвори фондация в Брюксел, която да насърчава и поддържа крайнодесни и популистки хрумвания . Крайната цел – в Европейски Съюз да бъде засята и сполучливо култивирана идеологията, която Банън назовава " тръмпизъм " и посредством нея да бъдат обединени крайнодесните сили на целия европейски континент. Тази идеология всъщност съставлява изидигането в фетиш на националната страна, учредена и развивана на основите на стопански протекционизъм. Най-добре " тръмпизмът " се разказва с доста известния слоган на Доналд Тръмп: " Да създадем Америка още веднъж велика " , който засяга концепцията на Стив Банън, че Съединени американски щати са били най-силни в разгара на Студената война, когато са налагали икономическо и военно предимство, разчитайки преди всичко на " американското ". Политическата платформа на Банън е цялостната диаметралност на Джордж Сорос и " Отворено общество ".
По създание работата на новата фондация ще е да дава експертни препоръки по какъв начин се води сполучлива изборна акция, като фантазията на Стив Банън е след европейските избори през 2019 година една трета от евродепутатите да са обединени в крайнодясна политическа група . Не е загадка, че Банън се смята за " мозъка " зад триумфа на Доналд Тръмп, като най-добре това е разказано в книгата на Майкъл Улф " Огън и гняв. Белият дом на Тръмп ". Именно в нея Улф показва, че Банън има намерение да се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2020 година, като главната му цел е да развие " тръмпизма " оттатък Доналд Тръмп, който за бившето острие на крайнодесния уебсайт Breitbart News към този момент е изхабена фигура. Улф показва, че в действителност за Банън " тръмпизмът " към този момент е " бананизъм ".
Наскоро Банън завърши със серия от срещи в Европа. Той посети Централна и Източна Европа през май, а в Чехия показа презентация по какъв начин вижда развиването на планетата. Банън се срещна особено с унгарския министър председател Виктор Орбан, който е считан за един от най-силните европейски популисти. В предишното, някогашният пълководец на Тръмп е работил с партии като Националния фронт на Марин льо Пен, крайнодясната " Алтернатива за Германия " и участващото в ръководството крайноляво италианско придвижване " Пет звезди ". За Банън тъкмо италианските парламентарни избори са образец за " популизъм ".
Реакции
" Банън е човек, който се показва със мощни изказвания, само че и цели да откри място, където ще играе основна роля в бъдеще. Той ще се концентрира главно върху ползите и концепциите, които са най-близки до неговия светоглед – там, където може да употребява популизма. Банън обаче е уязвим и елементарно може да бъде нападнат от хора, които не споделят възгледите му ", разяснява вицепредседателят на Европейския парламент и чешки евродепутат Павел Теличка.
Друг чешки евродепутат – Ян Захрадил, чака изборите за Европейски парламент да се трансфорат в " земетресение ", в случай че Банън персонално се захване с акция. Той предвижда сериозна загуба на обичайните партии – нещо, в което Теличка се съмнява, само че единствено при изискване, че те бъдат задоволително ангажирани във връзка с тематиката " промени ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР