Стилиян Петров и Мартин Петров много ги уважавам, те са

...
Стилиян Петров и Мартин Петров много ги уважавам, те са
Коментари Харесай

Гонзо: Стилиян и Мартин нямат опит в управление. Аз избрах другия лагер

" Стилиян Петров и Мартин Петров доста ги почитам, те са дали доста на българския футбол, само че нямат опит в ръководството му. Не за заемали мениджърски позиции, а това е доста значимо. Също и Бербатов. "

Това съобщи определеният неотдавна за спортно-технически шеф на БФС Георги Иванов-Гонзо при посещение в " Нова телевизия ".

Той бе запитан от водещата Лора Крумова за разделянето в ръководството на футбола ни - към този момент от близо година Бербатов е гневен опозиционер на Борислав Михайлов. Гонзо бе състезателен шеф на " Локомотив " (Пловдив), само че напусна в символ на противоречие с президента Христо Крушарски. И одобри поканата на Михайлов, която, както се оказа, е получил преди повече от 12 месеца.

" Бербатов се кандидатира преди една година, а аз бях потърсен отпреди това. Присто избрах другия лагер. Но аз желая да работя за футбола, това е моята цел ", добави някогашният №9 на " Локомотив " (Пловдив) и " Левски ".

Той взе участие в създаването на цялостна нова тактика за развиване на българския футбол, по стратегии, за уеднаквяване на работата в националните отлбори от юноши до мъже, за промени в детско-юношеския футбол.

Готвят се доста промени в БФС, които ще бъдат оповестени на Конгреса. Хората ще бъдат прелестно сюрпризирани. Имам доверие на Боби Михайлов, дал ми е картбланш да работя за положителното на футбола, сподели Гонзо.

" Трябва да стартираме единна стратегия за всички възрастови групи до 18 години. Да работим взаимно с клубовете. Така ще имаме обща цел. Големите клубове крадат дребни деца от школите и не заплащат финансирането. Искаме да създадем хранителна верига - огромните да заплащат на дребните, с цел да имат тласък те да работят и основават фрагменти ", изясни Иванов.

" Правим една и съща неточност и чакаме да се случи нещо друго. Нужна е смяна, да се защитят дребните клубове. УЕФА ни попита какво вършим за децата от 4 до 6 години. Нищо. А за тези от 7 до 10 години? Пак нищо. Казаха ни, че половината от пътя на тези футболисти към този момент сме го изгубили. От количеството би трябвало да намерим качество. Така ще имат базата от всеобщия спорт и школите ще ги развиват ", рече още той, посочавайки, че по-добри резултати на националния тим ще има едвам когато се случи всичко казано нагоре.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР