Стена на къща им се срути заради изкоп на нов

...
Стена на къща им се срути заради изкоп на нов
Коментари Харесай

Семейство от Хасково остана без дом

Стена на къща им се срути поради ров на нов градеж в прилежащ терен

Стена на двуетажна къща в Хасково се срути тази заран поради ров на нов градеж в прилежащ терен, съобщи сътрудник на.

Собственикът на къщата Росен, брачната половинка му и старата му майка съумели да изоставен в точния момент, вземайки единствено документи със себе си, добавя

“Стените започнаха да пукат. После внезапно стената стартира да се унищожава, а ние под паника излязохме”, описа Росен. През деня директно до къщата работил екскаватор на строителна компания, която трябвало да построи нова кооперация. Къщата на Росен е необитаема, от нея не може даже да се вземе обзавеждането, което безусловно виси във въздуха.

В момента парцелът продължава да се разрушава. Той е рисков и не може да бъде населяван.

Строителят на новата жилищна постройка, поради която е пропаднала къщата към този момент е разговарял със притежателите и им е предложил обезщетение. Предстои чиновници от надзор по Закон за устройство на територията на община Хасково ще извършат инспекция на място. В взаимозависимост от констатациите, те ще издадат наставление на строителя за последващи дейности.

Къщата, която е полусрутена е двуетажна. Строежът ѝ е предполагал за нея да има залепена на калкан друга постройка. Теренът в региона е под надолнище. Строителите е трябвало да стартират построяването на подпорна стена откъм къщата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР