STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно

...
STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно
Коментари Харесай

Пенов за STEM кабинетите: Добрата учебна среда ще привлече младите учители

" STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно учебно заведение, без значение в кое обитаемо място е. Тази опция може и би трябвало да се осъществя с водещата роля на шефовете на учебните заведения взаимно с техния педагогичен личен състав " , сподели служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов на работна среща " STEM центрове и новаторска просветителна среда “ в НДК с шефове на учебни заведения от цялата страна, предава кореспондент на " Фокус " .

Сашо Пенов показа, че има вяра, че положителната образователна база и образователни практики са изискванията, които могат да задържат децата в учебно заведение като добави, че такава образователна среда би привлякла доста млади учители.

" Изпълнихме една от главните си цели - да се облекчат процедурите по кандидатстване, с цел да може всички учебни заведения да са изправени пред идентични условия ", сподели министърът.

“Работете умерено и решително. Представете своите концепции.(…). Вярвам в управническия ви потенциал ", съобщи Пенов.

Образователният министър акцентира, че няма предложени от МОН публични организации или търговски сдружения.

“Предвидените над половин милиард лв. е належащо да се употребяват дейно. Всичко това е единствено във вашите ръце и зависи от вашите решения ", приключи проф. Пенов.

Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров беше формален посетител на събитието и в своето изказване посочи потребността от цифровите познания.

" В отговор на цифровия преход Министерството на труда и обществената политика работи за възстановяване на цифровите умения и за по-широко потребление на цифровите технологии в процеса на образование “ сподели вицепремиерът.  

" Около 2/3 от първокласниците ще се осъществят в специалности, които до този миг не съществуват. В доста промишлености и страни най-търсените през днешния ден специалности не са съществували преди 10 години ", подчертава той като добави, че съгласно проучванията цифровите познания ще стават все по-необходими, а по данни на Европейската комисия такива към този момент се изискват за към 90% от днешните работни места.

По думите му тези обстоятелства демонстрират изключителната значимост на модернизирането на образованието във всички държавни и общински учебни заведения.

" Чрез построяването на STEM центрове и високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи във всички държавни и общински учебни заведения в цялата страна учениците получават нов метод на мислене и умения, които са ценени във всяка специалност “, уточни той.

В умозаключение Лазаров подсети, че на ред с всички модерните способи на образование, макар актуалният нападателен свят, насилието е неприемливо в учебното заведение и фамилията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР