Стелиян Ив. на 35 г. и Йордан Й. на 24

...
Стелиян Ив. на 35 г. и Йордан Й. на 24
Коментари Харесай

Двама мъже получиха присъди за нападение над екип на Спешна помощ в Омуртаг



Стелиян Ив. на 35 година и Йордан Й. на 24 година са приети за отговорни за безчинство над фелдшер и водач на кола за спешна помощ на Центъра на незабавна здравна помощ в Омуртаг, осъществено в съучастничество.

Йордан ще изтърпява наказване отнемане от независимост 1 година при непоколебим режим. Съдът приведе в осъществяване и предходна негова присъда, с която е бил наказан на 2 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период, оповестяват от Аперативната прокуратура във Варна.

Стелиян е освободен от наказателна отговорност за хулиганството против медицинския екип, отишъл на адрес на болна жена в Омуртаг. Съдът му наложи административно наказване - санкция от 2000 лв..

Съдебният състав призна за отговорен Йордан и за причиняване на лека телесна щета на фелдшера Ф. К. Той също така ще заплати на фелдшера 2500 лева Толкова ще заплати на потърпевшия водач на колата за спешна помощ подсъдимият Стелиян Ив. за породените неимуществени вреди. Случаят закупи известност след осъществяване на закононарушението на 5 февруари т.г., когато на адрес на пациентка от Омуртаг, която трябвало да бъде отведена с кола за спешна помощ в болничното заведение, върху екипа се излива експанзия.

Причина за дейностите на двамата станал закъсал в преспите автомобил, който попречил на колата, ръководена от Стелиян Ив., да премине. Линейката също не съумяла да стигне и паркира пред адреса на болната.

Присъдата на Районния съд в Омуртаг предстои на обжалване пред Търговищкия областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР