Стегнато тяло, гладка кожа без бръчки и прическа сякаш току-що

...
Стегнато тяло, гладка кожа без бръчки и прическа сякаш току-що
Коментари Харесай

Великобритания задължава инфлуенсърите да признават за обработени снимки

Стегнато тяло, гладка кожа без бръчки и прическа като че ли преди малко сте излезли от фризьорския салон. Това съставлява лъжливата реалност в Инстаграм, в която всичко е показано без недостатъци и недостатъци.

Както знаем обаче, постоянно тези фрагменти са дело на ловък ретуш и разнообразни филтри за разкрасяване, а да разпознаеш кои фотоси са преправени е все по-трудно. Младите девойки в днешно време порастват с нездравословни показа за хубост, а фактът, че множеството фотоси в мрежата и кориците на списанията са мощно поправени, някак постоянно остава доре затулен.

Тревожните 32% от тийнейджърките споделят, че не се усещат добре в телата си, а обществената мрежа ускорява това възприятие, тъй като показва съвършени облици, с които те се съпоставят непрекъснато. В опит да се преборят с подвеждащите фотоси в обществените мрежи, във Англия прокарват нов закон, който ще задължи инфлуенсърите в обществените мрежи категорично да означават всяка обработена фотография на телата си. Мярката е за да се понижат възходящите случаи на проблеми с психологичното здраве измежду младежите.

Съобщава се, че законът визира директно инфлуенсъри и звезди, които разпространяват платените си изявления. Използването на филтри също влиза в тази рубрика. За нарушителите даже плануват тежки санкции.

Обединеното кралство показа новия си законопроект в опит да се бори с телесната дисморфия онлайн, позната като " синдром на изкривеното огледало “ – фокусиране върху тялото и най-много върху неговите дефекти. Причината е нарастването с 41% признати в болница с анорексия, булимия и хранителни разстройства измежду младежите до 17-годишна възраст.

Новият правилник за " Дигитално изменено изображение на тялото “ (Digitally Altered Body Image bill) беше препоръчан по-рано през януари и приканва за по-голяма бистрота от марките и инфлуенсърите, които ретушират фотосите си с Photoshop или FaceTune. 

„ Ако на някого е платено да разгласява фотография в обществените мрежи, която е редактирана, и рекламодатели, оператори или издатели печелят пари от тази фотография, той би трябвало да бъде почтен и прям ", споделя доктор Люк Еванс - експерт по психологично здраве - в Камарата на общините на Англия.

 

Today in Parliament I am introducing my #BodyImageBill, which calls for images featuring digitally altered bodies to be labelled, to help foster more honest and realistic representations of the way we look. (1/4) pic.twitter.com/SAlBFNRr6E
— Dr Luke Evans MP (@drlukeevans) January 12, 2022
През лятото на предходната година Норвегия наложи същия закон. Там даже може да чуем думата „ kroppspress “, с която се отбелязват точно упованията тялото на човек да наподобява съгласно избрани критерии. Във Англия, сходно на Норвегия, се чака разпоредбите да се концентрират върху постовете с рекламна цел, които са платени и могат да бъдат подвеждащи. Предстои да забележим по какъв начин ще се реализира законопроекта, в случай че влезе в действие, само че приветстваме с две ръце рационалното предложение за бистрота.
3 инфлуенсърки за ограничението на ретушираните фотоси в Инстаграм
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР