Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на първия за годината

...
Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на първия за годината
Коментари Харесай

Циципас сломи Синер след четиричасова битка на Australian open

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем Australian open, откакто пречупи съпротивата на Яник Синер в пет сета - 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, за към четири часа здрава борба.

Третият в схемата грък стартира по отличен метод, правейки пробив още в първия сервис гейм на италианеца. Синер, 15-и подложен, върна брейка в осмия гейм, само че по-късно още веднъж се пропука и по този начин Циципас поведе в резултата. Във втората част двамата си размениха по един пробив, преди гръцкият тенисист да нанесе нов удар в края, с който да се приближи на сет от крайния триумф. Синер обаче не беше споделил последната си дума и усъвършенства качеството на ретурите си, откакто осъществя по един пробив в идващите два сета, с цел да възвърне паритета.

Картината се повтори и в петата част, само че с противоположен знак - този път Циципас бе този, който направи един-единствен брейк, който се оказа изцяло задоволителен за достигането до последните осем в шампионата. Мачът бе извънредно равносилен и в статистическите данни, като изключително усещане прави следното - гъркът отрази 22 от 26 благоприятни условия за пробив пред своя противник от Италия.

" Имах възприятието, че съм прекарал цялостен век на този корт, играейки тенис. Но беше един страховит мач, който безусловно те вади от равновесие ", разяснява след триумфа Циципас.

За място в полуфиналите Циципас, който има три полуфинала в Мелбърн, ще играе с изненадата в тазгодишното издание Иржи Лехечка, който по-рано отстрани шестия подложен Феликс Оже-Алиасим в четири сета. В другия явен четвъртфинал в горната половина един против различен ще се изправят американецът Себастиан Корда и Карен Хачанов от Русия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР