Стефанос Циципас не съумя да бъде равостоен в почти нито

...
Стефанос Циципас не съумя да бъде равостоен в почти нито
Коментари Харесай

Щях да заспя на корта: Циципас обвини взети от него таблетки за загубата си срещу Алкарас

Стефанос Циципас не съумя да бъде равостоен в съвсем нито един миг на Карлос Алкарас във вчерашния им 1/4-финален конфликт на Ролан Гарос. Така гъркът към този момент има 5 провали от също толкоз дуели с настоящия международен номер едно, а самият някогашен финалист посочи забавна причина за своето незадоволително показване през предходната вечер:

Стефанос, можеш ли да ни кажеш какъв брой тежко предизвикателство е да се изправиш против Алкарас?

- Нямам какво да ви кажа. Той игра в действителност доста добре. Не мисля, че равнището му беше чак извънредно, само че въпреки всичко се показа мощно. Ще се опитам в бъдеще да избегна дрямките и вземането на таблетки мелатонин (приспивателно) преди мачовете.

Играл си с Карлос и Новак на " Филип Шатрие ". Какви са разликите и кой съгласно теб ще завоюва тяхната среща?

- Аз нормално поддържам децата.

Спомена, че повече няма да вземаш таблетки мелатонин. Това значи ли, че си го правил в хода на шампионата?

- Графикът беше сложен през последните дни. Имах някои вечерни сесии, които скапаха режима ми за сън. Сънят е жизненоважно нещо, а възобновяване е най-важнотото нещо, когато се състезаваш в съревнования от Големия шлем. В предишното направих сходна неточност против Новак и изгубих с резултата от днешните два сета, тъй че усещам по какъв начин мелатонинът несъмнено е почитател на числата 1 и 2 (Циципас загуби с 2:6 и 1:6 откриващите два сета). Не желая обаче да лишавам нищо от Карлос. Той изцяло заслужаваше успеха и не искам повече да приказвам по тази тематика. Просто ми е мъчно да преглътна, че това имаше толкоз огромен резултат върху мен.

Ти си човек, който приема доста надълбоко успехите и загубите. Чувстваш ли се по-зле като човек, когато си изгубил сходен мач?

- Това е в действителност бездънен въпрос. Дали съм афективан? Малко. Мисля, че това е обикновено и значи, че ми пука. Щеше да е неприятно, в случай че не изпитвах нищо. Тенисът значи доста за мен и в никакъв случай не е занимателно да изживееш сходен миг на корта. В такива обстановки е значимо да бъдеш обкръжен от хора, които те схващат и ти съчувстват. Щастлив съм да играя този спорт, макар че не беше по никакъв начин занимателно през днешния ден през първите два сета. Чувствах се изцяло изключен. Все едно щях да заспя на корта. Надявам се повече да не се случва.

Можеш ли да сравниш предизвикването да играеш против Новак и Карлос?

- Единият има опит, а другият има крайници, с които се движи като Спиди Гонзалес. Единият може да удря извънредно мощни удари, до момента в който другият избира контрола по отношение на всичко друго. Не съм добър с прогнозите и няма да дам такава. Нека по-добрият състезател да победи.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР