Стефанос Циципас имаше великолепно начало на новия тенис сезон, като

...
Стефанос Циципас имаше великолепно начало на новия тенис сезон, като
Коментари Харесай

Циципас: Джокович е най-великият, който някога е държал тенис ракета

Стефанос Циципас имаше превъзходно начало на новия тенис сезон, като реализира 10 следващи победи и прелетя към дебютния си край на Аустрелиън Оупън, където привидно имаше нужните качества да спре деветкратния първенец Новак Джокович, имайки поради необикновено високото му равнище на игра през последните две седмици. Неслучайно обаче сърбинът е най-успешният състезател в историята на Откритито състезание на Австралия и в последна сметка Циципас не можа да завоюва нито сет във финалния дуел, а ето какво показа самият Стефанос в церемонията по награждаването:

" Здравейте, хора! Новак, в действителност не знам какво да ти кажа. Постиженията ти приказват сами по себе си. Всичко е в числата. Поздравявам теб и твоето подкрепящо семейство. Мисля, че двамата сме израснали по подобен метод в тениса. Пътешествието ти е в действителност необикновено и се въодушевявам от това, което правиш за нашия спорт. Ти ме правиш по-добър тенисист, когато съм на корта и ти благодаря по тази причина. Имах привилегията да изиграя доста тежки мачове в хода на надпреварата, само че Новак постоянно ме кара да демонстрирам най-хубавото от мен. Той сигурно е най-великият, който в миналото е държал тенис ракета.

Искам да благодаря по тази причина, че състезател като теб оказва помощ на останалите да се развиват непрестанно и по този начин да подвигат равнището на целия спорт, тъй като всеки от нас търси максимума си, с цел да има късмет против теб. Не е елементарно да изгубя още един край от Големия шлем, единствено че съм подготвен да се завърна на корта и да работя още по-здраво. Благодаря на моя екип, който беше неразделно до мен в това странствуване и израствахме дружно. Щастлив съм, че имам група подкрепящи хора към мен, които заран се разсънват и имат същите цели като моите. За мен е голяма привилегия, че мога да върша това, което най-вече обичам.

Накрая бих желал да благодаря на гръцките почитатели, които постоянно ме карат да се усещам вкъщи тук, както и на всички хора свързани с организацията на конкуренцията. Винаги в мен нахлуват хубави мемоари, когато се завръщам в Австралия и правя оценка вашата работа. Надявам се да се забележим идната година " - приключи речта на подгласника в Мелбърн.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР