Стефанос Циципас (Гър, №4) се класира за полуфиналите на Аустрелиън

...
Стефанос Циципас (Гър, №4) се класира за полуфиналите на Аустрелиън
Коментари Харесай

Блестящ Циципас спря Синер и ще играе за трети път на 1/2-финал на Аустрелиън Оупън

Стефанос Циципас (Гър, №4) се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, откакто надигра изрично първенеца на идващото потомство Яник Синер (Ит) в три сета – 6:3, 6:4, 6:2, за близо два часа игра.
Първата ракета на Гърция изигра съвършен мач и не позволи съвсем никакви съмнения против надарения италианец в границите на три сета. В първия той проби подаването на Синер още във втория гейм и по-късно не изпусна контрола върху частта. Във втория пробивът пристигна в третия гейм, като последва пауза поради почналия дъжд над Мелбърн. Двамата тенисисти седнаха край корта в очакване на затваряне на покрива, само че това не афектира Циципас, който още веднъж сервира безупречно и се приближи на сет от крайната победа. В третата част Синер позволи брейк, само че се добра до тъждество в сервис гейма на противника за първи път в мача в четвъртия гейм.
Той обаче не съумя да стигне до точка за пробив, Циципас затвърди брейка и направи още един, след което безпроблемно си подсигурява успеха. Тя го изпрати на третия му полуфинал на Откритото състезание на Австралия след тези през 2019 (загуба от Рафаел Надал) и 2021 (загуба от Данийл Медведев), като той се надява да стигне до първия си край на австралийска земя. Гъркът завоюва 79% от точките на първи сервис и не даде нито една точка за пробив пред Синер, който от своя страна не избави нито един от четирите брейкбола пред противника. Циципас завърши с 30 уинъра и 28 непредизвикани неточности, до момента в който италианецът се регистрира с 18 печеливши удара и 22 непредизвикани неточности.
В спор за място на финала Циципас чака спечелилия от последния четвъртфинал при мъжете, в който втората ракета в света Даниил Медведев (Рус) губи от деветия в схемата Феликс Оже-Алиасим (Кан) с 6:7 (3), 3:6.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР