Стефани Станчева е на 33 и вече е професор в

...
Стефани Станчева е на 33 и вече е професор в
Коментари Харесай

Монд обяви Стефани Станчева за най-добър млад икономист

Стефани Станчева е на 33 и към този момент е професор в Харвард и консултант на френското държавно управление. Наскоро влиятелният вестник Монд я разгласи за най-хубав млад икономист.

Стефани е професор и учител по стопанска система в Харвард. Списание Икономист я дефинира като един от най-хубавите млади икономисти на десетилетието, а в края на май френския вестник Мондр я сложи преди всичко.

"Мисля, че това, което им хареса, са разузнаванията ми по тематиката за налозите, неравенствата. Никога не ми е било цел да стигна до Харвард, постоянно ми е било цел да върша добра научна работа, да върша колкото се може по-добра научна работа ", споделя проф. Стефани Станчева, учител по стопанска система в Харвард.

Срещаме се с нея на Брюкселския стопански конгрес, където тя е измежду водещите лектори, дружно с нобелови лауреати, министри и еврокомисари.

Преподавателката в Харвард е родена в Кричим, когато е на три - фамилията й напуща страната.

"Пътят беше много дълъг, аз съм родена в България, живяла съм в Германия, Франция, учих в Париж и след това в Съединени американски щати, тъй че беше много дълъг път и бих споделила с много работа и много труд ", спомня си проф. Станчева.

На 18 печели цялостна стипендия в Кеймбридж, продължава образованието си в Масачузетския софтуерен университет, където на 31 става професор. Избрана е за учител в Харвард, измежду стотици други претенденти.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР