Стефани от Дързост и красота“, Кари Брадшоу от Сексът и

...
Стефани от Дързост и красота“, Кари Брадшоу от Сексът и
Коментари Харесай

Холивудски звезди върнаха на мода белите коси

Стефани от „ Дързост и хубост “, Кари Брадшоу от „ Сексът и градът “ и Джейн Фонда се отхвърлиха от боядисването

Едва ли има жена, която да е очарована от появяването на белите коси. Повечето дами дават всичко от себе си да ги прикрият, само че има и такива, които съумяват да се сприятелят с побеляването и не се опасяват дори да го подчертаят.

Бялата коса може да бъде красива, а в последната година се трансформира във все по-голям шлагер оттатък Океана. Доказателствата за това не престават решително да дефилират с гриви в цвят сребро по аления килим чак до Алеята на славата. Някои от най-известните кинозвезди се отхвърлиха от боите за коса и взеха решение да бъдат естествени във всяко едно отношение.

Благодарение на смелостта на шепа актриси бялата коса още веднъж е тренд в международен мащаб. Сред пионерките в региона е неуморната Джейн Фонда, която и на 85 продължава да наподобява шеметно. Като ентусиазъм да не се срами от бялата си коса я е употребила колежката ѝ Анди Макдауъл, която всички познаваме от класиката „ Четири сватби и едно заравяне “. На 65 тя също се отхвърли от боядисаните прически. Джуди Денч също е една от актрисите, които от дълго време носят косата си допустимо най-естествено в сходство с възрастта си. И носителката на „ Оскар “ Хелън Мирън е измежду звездите, които поддържаха наклонността за бяла или сива коса. В тима на сиво-белите коси са още Глен Клоуз, известната като Кари Брадшоу от „ Сексът и градът “ Сара Джесика Паркър и колежката Синтия Никсът в ролята на Миранда. Мегазвездата Сюзън Фланъри, която у нас е фамозна с ролята си на Стефани Форестър от безкрайната сапунка „ Дързост и хубост “, също от дълго време се носи с бяла прическа.

Косата се трансформира с възрастта освен във връзка с оцветяването. Освен че губи меланина, в резултат на което минава в сивата гама на палитрата, става суха, мъчно управляема и повече подвластна от въздействието на външната среда. И има потребност от специфични грижи. Подхранването и верният избор на артикули е от значително значение. За честа приложимост изберете шампоан, който хидратира добре и е прозрачен, споделят коафьорите. Веднъж седмично може да употребявате профилиран – за сребристи и бели коси. Добре е да има и UV отбрана. Така ще избегнете вероятността косата ви да придобие загар от слънцето в жълтеникави оттенъци или да „ попие “ от цвета на шампоана. Подлагайте косата си на надълбоко хидратиране постоянно и избягвайте прекомерно честото миене.

Хлорът във водата не е добър другар на бялата коса. Не очаквайте обичаната прическа от години да е също толкоз ефектна и прилягаща на сребристата ви грива. Намерете подобаващата за новата си визия и не жалете ножицата на фризьора. Колкото повече махнете от дължината на косата, толкоз по-изискано и младолико ще наподобява, поучават стилистите. Ако решите, може да подсилите естествено сребристия си цвят с боядисване в металиковата гама. Неписаното предписание е, че побелялата коса се схваща изключително добре със сребристи тоалети и бижута.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР