Стефан ТашевУж отстранените началници на 7 РПУ-та в София, които

...
Стефан ТашевУж отстранените началници на 7 РПУ-та в София, които
Коментари Харесай

Наказаха разбунтувалите се полицейски шефове от София. Трима са пратени в звеното към министъра

Стефан Ташев

Уж отстранените началници на 7 РПУ-та в София, които преди два дни отхвърлиха да пишат заявки за пренасяне на друга работа, са осъдени от управлението на Министерство на вътрешните работи. Вчера, в 14 часа, всички те са извикани на килимчето в кабинета на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов и с безусловен звук им е обявено решението на управлението на Министерство на вътрешните работи за тяхната орис. Доскорошните шефове на 3-то РПУ-Александър Александров, на 4-то РПУ Румен Костадинов и на 7-о РПУ Ани Петрова са пратени в „ слонското гробище “-измисленото от Бойко Рашков „ звено за подкрепяне на министъра на вътрешните работи “. В него се пращат изпаднали в недружелюбност полицейски началници, които стоят на заплатите си, без да вършат нищо. Докато не бъдат уволнени от системата,

Останалите четирима някогашни шефове – на 2-о РПУ Венелин Станков, на 5-то РПУ Мариета Иванова, на 6-о РПУ Делян Гешев и на 8-о РПУ Валери Симеонов им е подредено да поемат постовете на техните наследници, избрани за началници на полицейските ръководства в София от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. Има и издадени заповеди за това. Трима от тях отиват в „ Криминална полиция “ на столичната дирекция, което си е покачване, а някогашният началник на 8 РПУ става заместник-началник на същото ръководство.

Не дават отговор на истината писанията, в сгода на вътрешния министър Демерджиев, в една медия, че сякаш отстранените полицейски началници оставали на постовете си „ поради условност “. И, че не можели да имат дупка в кариерата си в Министерство на вътрешните работи – да са били шефове на районни до 28 октомври, а на новия пост от 12 ноември.

Както Breaking.bg писа преди два дни управлението на Министерство на вътрешните работи е имало желание да бъде отхвърлен шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, персонално предопределение на Бойко Рашков, само че той се употребил със здрави подкрепи от високо място и предложил да смени началниците на районните ръководства в София, като ги уговори да подадат заявки за пренасяне. Но те отказали демонстративно. След протеста на подчинените му  Милтенов излязъл една седмица в болнични.

Това, което се разиграва в Министерство на вътрешните работи сега, е цялостен парадокс. Министърът и най-висшият професионален началник-главният секретар са оставили шефа на Столична дирекция на вътрешните работи да се оправя с подчинените си и са се дистанцирали от абсурда, избухнал на 6 юли т.г., когато наркодилърът Георги Семерджиев прегази дрогиран две почтени дами край хотел „ Хемус “. Провелото се следствие откри, че над 40 служители на реда са опъвали „ чадър “ над Семерджиев. Но досега никой от тях не е осъден, а са заменени шефовете им поради „ неупражнен надзор “.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР