Стефан Станев, подсъдим за убийството на Виола, което според прокуратурата

...
Стефан Станев, подсъдим за убийството на Виола, което според прокуратурата
Коментари Харесай

Убиецът на Виола получи 25 години затвор

Стефан Станев, обвиняем за убийството на Виола , което съгласно прокуратурата направил със стик за голф, призна виновността си и всички обстоятелства в обвинителния акт. Така делото завърши единствено за няколко часа и той получи 25 години затвор. Прокуратурата изиска 30 годишно наказване за 29-годишния юноша. Признавайки виновността си , Станев получи понижено наказване.

Родителите на убитото момиче обаче ще апелират пред по-горната инстанция, тъй като желаят по-тежка присъда.

29-годишната жена бе открита мъртва в жилището на Станев в столичния кв. " Света Троица "   през юни тази година. Делото против него стартира на 3 ноември и бе гледано по съкратена процедура, откакто обвиненият направи цялостни признания.

Искането на прокуратурата бе за налагане на най-тежкото допустимо наказване - пожизнен затвор без право на подмяна, което да бъде понижено на 30-годишна присъда заради самопризнанията . Защитата изиска сред 15 и 20 години отнемане от независимост, защото Станев е бил наркозависим и преди години е диагностициран с биполярно разстройство .

Станев умъртви Виола Николова на 23 юни в София, а жестокостта на закононарушението шокира даже служители на реда с дълъг стаж. Станев пребил до гибел приятелката си със стик за голф , след което я наръгал неведнъж с нож. 

Той бе хванат от полицията на идващия ден в Созопол, като по пътя пребил момче, което качил на стоп. Убиецът не се е разкаял за стореното. В обвинителния акт прокуратурата изяснява, че гибелта на Виола е била мъчителна, а дейностите на Станев се характеризират с " особена свирепост ", като той е показал " изключителна гняв и настървеност " към жертвата.

Убийството на Виола стан а причина за оставката на някогашния областен прокурор на София Петър Белчев през юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР