Стефан Грозданов следи изкъсо случващото се по българските терени и

...
Стефан Грозданов следи изкъсо случващото се по българските терени и
Коментари Харесай

Стефан Грозданов: Левски загуби точки, но играе модерен футбол, ЦСКА има шанс да стане шампион

Стефан Грозданов следи изкъсо протичащото се по българските терени и показва подробни елементи от представянето на тимовете. Бившият треньор на Левски направи разбор пред " Тема Спорт " за протичащото се на " Герена " и приказва за други отбори, на които е бил отпред, като Локомотив (София) и Спартак (Варна). Той обърна внимание и към борбата за купата в efbet лига.

Г-н Грозданов, разочарова ли Левски с представянето си през есента?

- Чак да разочарова, не. Говорихме с вас преди мачовете с ПАОК за Лигата на конференциите, че гръцкият отбор не е това, което чакаха всички - някакъв свръхотбор. Прогнозите ми се сбъднаха и в този момент отборът ще бъде и е в сянката на грандовете Панатинайкос, АЕК и Олимпиакос. Има огромен спад и ПАОК не беше мерило за Левски. Сините се показват доста по-добре, когато са сложени като новобранец. Точно в мачовете, в които излезе в ролята на любимец против софийските тимове и другите отбори, сякаш се стреснаха. Но тук би трябвало да отворим една скоба и да кажем, че Левски играе доста добър и верен футбол. Развива се мощно в игрово отношение. А за какво необичайно за мен са на 14 точки зад ЦСКА, може би Станимир Стоилов и цялото управление, които са опитни хора, ще създадат точна преценка. В това съм уверен. " Сините " изпуснаха доста точки, само че в игрово отношение тимът не стои неприятно на терена. Дори доста добре играе един съвременен футбол.

Левски влезе в ролята на новобранец в двата мача против Лудогорец за шампионата и купата. Какво не доближи на сините да завоюват най-малко един от упоменатите дуели? Във втория бяха покрай продължения, само че Хосе Кордоба пропусна да изравни от бялата точка.

- Не знам за какво не съумя. Трябва да се спомене, че Левски не откри човек, който да извършва дузпите. Малко са като британския народен тим - стигне ли се до 11-метрови наказателни удари, постоянно губи (смее се). Толкова доста футболисти се изредиха, пропуснаха по една дузпа и по-късно елементарно бяха зачеркнати. Може би, в случай че изстрелът на Хосе Кордоба от бялата точка в Разград бе попаднал в задачата, нещата по различен метод щяха да се развият. Това е проблем, който би трябвало да го разрешат, тъй като наказателните удари играят доста огромна роля и от време на време единствено от тях се печелят мачове. Видяхме и на международното състезание. Но отново ще се повторя, Левски играе доста добре и настоящето място в класирането не дава отговор на представянето. Но за жалост се броят точките.

На сините следва подготовка и зимна селекция. Къде виждате нужда от укрепване в Левски?

- За мен казусът е, че би трябвало да се откри футболист, който да оползотворява всичките благоприятни условия, които се откриват в нахлуване. Постоянно си повтаряме, че сините стоят добре на терена и основават положения, само че липсва състезател, който да осъществя. Може би в намирането му би трябвало да се насочат всички старания. Станимир Стоилов доста добре знае това и няма смисъл да натъртваме непрекъснато. Левски от много време, от времето, когато аз бях дете, до преди няколко години, постоянно е имал централни нападатели, които са били качествени, а други бяха и големи гении. Реализираха съвсем всички основани благоприятни условия на тима. Сега това не се вижда, топките профучават в наказателното поле и няма кой да вкара.
 Отбор от Топ 4 в Турция с мераци към Андриан Краев
Отбор от Топ 4 в Турция с мераци към Андриан Краев

Коняспор е отправил оферта за халфа

Може ли новото попълнение Рикардиньо да се трансформира в този издирван човек?

- Дано бразилецът е това, което сините търсят. Дори още един би трябвало да бъде притеглен, тъй като Билал Бари, който получи доста похвали, не е типичният голмайстор. Той е по-раздвиженият в офанзивата. Струва ми се, че ще се вземат ограничения и Левски ще наподобява по друг метод напролет. Говоря не по-добре в игрови проект, а в печеленето на точки. Отборът ще се вдигне, тъй като мястото му в класирането не е там с това показване.

Какво е мнението ви по отношение на идната промяна на собствеността на клуба?

- Не съм осведомен по тематиката, само че едно мога да кажа, че без финансова непоклатимост клубът ще се клатушка. Липсва ли опция да се оперира с пари и да се укрепи тимът, то е ясно, няма да има огромен скок напред.

Как ви се вижда шампионата, откакто ЦСКА зимува на върха в класирането, а Лудогорец изостава на точка зад него?

- Смятам, че е малко по-интересно от другите години. Причината е, че всички бяхме привикнали да следим Лудогорец като незаобиколим фактор. Сега се видя, че има тим, който е в стартова позиция да го измести. Поне това демонстрира таблицата.
 Край на почивката в ЦСКА
Край на почивката в ЦСКА

Футболистите от през днешния ден би трябвало да стартират да упражняват по специфичните стратегии

Има ли късмет ЦСКА да победи с купата в края на сезона?

- Не ми се вижда доста огромен този късмет, тъй като Лудогорец бе насочил вниманието си към европейските мачове. Като че ли в дадени дуели от шампионата подценяваше протичащото се. Сега отново им предстоят такива срещи с Андерлехт, само че ще е по-различно. Задачата пред тях бе да се влезе в групите на Шампионската лига, не съумяха, само че го направиха в тези на Лига Европа, с цел да има и положителни финансови приходи. През пролетта ще бъде забавно по какъв начин ще бъдат образувани тимовете, какви футболисти ще привлекат и по какъв начин ще започват. Подготовката на ЦСКА непрекъснато е подложена на критика, че не е това, което би трябвало, връщат се с контузени и сякаш имаше нещо, което им пречеше в този интервал. Сега да забележим каква работа ще свършат, по какъв начин ще се подсилят и, несъмнено, че има някакъв късмет ЦСКА да вземе купата. С равни позиции са с Лудогорец и да завоюват мачовете си против разградчани е изцяло допустимо да се случи. Но за мен е малко евентуално.

Може ли да определим Локомотив (София) като изненадата в шампионата?

- Отборът върви доста добре. За мен уцелиха с треньора Станислав Генчев, който понатрупа опит. През него като помощник минаха много треньори и по малко да е взел от всеки един, е чудесно. Това нещо го трансферира на Локомотив. Разбира се, и там имаше катаклизми. Редуваха спадове и възходи. Трябва да бъдат по-постоянни в играта си, с цел да може отборът да откри мястото си, на което е бил постоянно - място в евротурнирите, а да не приказваме, че се е приближавал и до битката за купата. Това е нужно на Локомотив.

Ще може ли различен ваш някогашен тим Спартак (Варна) да се пребори за оцеляването си, откакто соколите назначиха Димитър Димитров отпред на отбора?

- Херо ще се оправи с тази задача. Въобще не мисля, че Спартак Варна ще изпадне. Ще привлекат положителни футболисти, тъй като имат и прилични финансови благоприятни условия. При качествено управление и селекция ще се оправят. Първата им цел е да останат в Първа лига, а по-късно ще мислят по-натам.
 Гремио получава 55% от предстоящ трансфер на Рикардиньо
Гремио получава 55% от предстоящ трансфер на Рикардиньо

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР