Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с официално становище относно

...
Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с официално становище относно
Коментари Харесай

Семейство Найденови: Нямаме отношения със засегнатите по „Магнитски” лица

Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с публично мнение по отношение на включването им в „ черния лист “ на финансовото министерство за физически лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите по закона „ Магнитски “.

Те показват, че са прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона „ Магнитски” лица и прецизират, че описът има ретроспективен темперамент, обхващащ интервал от 5 години обратно и евентуално затова техните имена са включени.

„ От март 2020 година не сме съдружници, акционери, шефове и членове на управителни органи. Нещо повече, ние инициирахме доста преди ограниченията по закона „ Магнитски “ дейности за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес “, показват в писмото си.

Семейство Найденови означават, че попадането им в листата е „ незаслужено “, като в него липсват редица имена, които съгласно тях са настоящи съдружници на глобените лица все още или в интервал доста по-близък до сегашното.

Затова те са подхванали дейности в тяхна отбрана и са входирали документи до Министерство на финансите, Национална организация за приходите, Държавна организация „ Национална сигурност “, до Министерски съвет.

Според тях включването им в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната. „ Дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и дейностите против корупцията и беззаконието, могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали тези дейности “, написа още в писмото им.

И приключват: „ Борбата ни не е единствено за изчистване на нашите имена и известност - това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България “.

Найденови и укриващият се в Дубай Васил Божков, който попада под глобите на „ Магнитски “, бяха сътрудници в хазартното сдружение „ Еврофутбол “, а Цветомир Найденов е очевидец по част от обвиняванията към Божков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР