Стефан Бакалов, началник на отдел Борба с наркотрафика на Летище

...
Стефан Бакалов, началник на отдел Борба с наркотрафика на Летище
Коментари Харесай

Стефан Бакалов: Наркотрафикантите на фентанила постигат ефект с много по-малка инвестиция

Стефан Бакалов, шеф на отдел Борба с наркотрафика на Летище София се надява новият механизъм да има позитивен резултат върху активността на службите, които противодействат на трафика и разпространяването на опиати. Това показа той в ефира на БТВ и добави, че към момента се нуждаят от по-ефективни и резултатни дейности.
Бакалов е един от първите, които още през 2017 година загатва за този опиат, когато той е бил само че мода в западната част на света и тогава е почнал осведомителна акция, тъй като е било предстоящо " епидемията " от приложимост на фетанил в Съединени американски щати да пристигна и в България. По негови думи с ограниченията, които са взели особено за вноса на фетанил, са забавили процеса с няколко години. Служителят на реда от летището означи, че трафика на опиати, в това число и фетанил, е много натоварен и на сухопътните граници, освен на въздушните.
Той удостовери, че Китай е главният производител и експортьор на рисковото вещество.
Бакалов съобщи, че засилените инспекции са непрекъснати, само че се надява в този момент да бъдат по-фокусирани и с по-добра организация сред правоохранителните органи.
По негови думи заплахата на фентанила идва от това, че наркотрафикантите са припознали медикамента като мощен опимид, с който реализират резултат с доста по-малка инвестиция - от 1 грам се вършат 10 000 дози.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР