Стая за обучение на деца с диабет има от днес

...
Стая за обучение на деца с диабет има от днес
Коментари Харесай

Единственото отделение в Югоизточна България за лечение на деца с диабет вече има учебна стая

Стая за образование на деца с диабет има от през днешния ден единственото поделение в Югоизточна България, където се диагностицират и лекуват деца с подлата болест. Тя се намира във Второ детско поделение на УМБАЛ Бургас.
Стаята е подаяние от Инер Уил клуб " Бургас ", женска организация към Ротари. Дамите са събрали над две хиляди лв., а също така са положили непринуден труд и творчество, с цел да трансфорат един елементарен кабинет в прелестно място. В него деца, родители и лекари ще се грижат дребните пациенти да живеят без боязън от диабета , каквото е мотото на акцията. Те ще бъдат обучавани да слагат инсулинови инжекции, да се пазят от затруднения, да се хранят вярно.

Д-р Недялкова, която е ендокринолог в отделението, отдели особено място на вярното хранене и двигателният режим при децата. Според нея родителите не би трябвало да включват храни със прикрито наличие на захар в детското меню. В същото време тя поучава дребните пациенти да не бъдат лишавани от самун, само че да го одобряват в рационални количества.
На откриването на стаята участваха представители на организацията, лекари от Второ детско поделение и представители на управлението на болничното заведение. Д-р Хрипсиме Каспарян завждащ отделението, получи протокол за дарението от женската организация Инър Уийл клуб Бургас по плана „ За диабета без боязън “.

Световният ден за битка с подлата болест, беше особено определен за откриването на стаята, която ще оказва помощ децата от 2 до 18 годишна възраст, както и на техните фамилии, да се учат да живеят интензивно, макар болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР