Става ясно, че той се е срещнал с голям облак,

...
Става ясно, че той се е срещнал с голям облак,
Коментари Харесай

Страшната Истина В Очите: Ето Защо Се Разби Самолетът На Семейство Бошнакови

Става ясно, че той се е срещнал с огромен облак, мощен облак, който може да аргументи съществени турболенции ", изясни инж. Марин Петров, гл. помощник по сигурност на полетите, ТУ-София.

" Самолетът е изгубил пространствена ориентация и дълго време се е лутал къде тъкмо да продължи. Жители на близкото село потвърдиха, че той дълго време е кръжал над селото. Предполагам, че се е изгубил. Тези самолети летят по разпоредбите на образните полети, т.е. те употребяват образна навигация, с цел да летят ", комнетира Димитър Ставрев, редактор в " Клуб КРИЛЕ ".

Посланикът ни в Северна Македония разяснява, че времето е било извънредно неприятно и даже в Охридското езеро е имало талази, само че все пак самолетът излетява и получава позволение, оповестява НоваТВ.

" Водещата догадка е неприятното време. Вероятно е имал позволение за политане. Щом има позволение някой би трябвало да понесе тази отговорност, че е пуснал аероплан в същото време. Това ще се посочи. Тече развой на идентификация, той няма да е бърз, тъй като към този момент не сме разкрили документи ", изясни Ангел Ангелов, дипломат на България в Република Северна Македония.

Възможно е околните да пътуват до Северна Македония, с цел да дадат ДНК проба за различаване. " Не може да се създадат съответни изводи за аргументите ", добави българският вътрешен министър Младен Маринов.

" От македонските управляващи към момента не сме получили нищо за самолета, той е регистриран в Германия, чакаме немските сътрудници вероятно да ни спомагат, те сигурно ще ни спомагат - да забележим летателна валидност, дали е механически изправен и така нататък Вариантите са доста, прекалено много. Ако в този момент, сега, кажем някое от догатките, съм съвсем уверен, че ще бъде неверно ", съобщи Владимир Лешев, Групово дело, " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

" Един аероплан в случай че изиска кацане, никой няма право да му откаже. Всички радио диалози с водача се пазят, според интернационалните условия. Според последните диалози водачът споделя, че има турболенция, само че не споделя че желае кацане. Той не е паднал в региона на летището, а го е подминал и е прелетял над тази зона, бил е към този момент към българската граница - на 35 км от Скопие ", разяснява пред БТВ Христо Христов, шеф на Специализирано звено за следствие на авиационни събития.

В Северна Македония дефинират като нечиста сделка изказванията, че водачът е изискал спешно кацне в Скопие и му е отказано.

Пилотът е с над 300 летателни часа и е бил задоволително умел, като съгласно авиационни специалисти неприятното време е изненадало водача, тъй като по проект той е планувал да лети на доста по-голяма височина. Христов добави, че в този вид самолети, няма устройство сходно на черната кутия, което да пази данни.

Любителите водачи нямат задоволително добра подготовка, с цел да проучват метеорологичната конюнктура, само че имат канал за връзка с РВД, които имат дежурни метеоролози. В записа преди злополуката се чува, че водачът приказва за турболенция, разяснява той.

По думите му, при следствие, има 4 хипотези - човешкия фактор, механически отводи, метеорологическата конюнктура, здравословното положение. Той смята, че водачът е сюрпризиран от метеорологичната конюнктура.

" Той е възнамерявал полета на ешалон 163 - това са 4 900 м надморска височина. В този регион най-високият връх е на 2 500 м - той е трябвало да лети доста по-високо, водачът дефинира самичък височината, само че не може да лети в облаците, лети под облаци. Ако този фронт го е пресрещнал, когато е търсил контакт със земята, е трябвало да лети 50 м под долната граница под облаците, с цел да има образна ориентация със земята. Предполагам, че времето го е принудило да снижи, там има отвесни течения които основават условия за пропадането на самолета ", разяснява Христов.

Височината, на която е станала злополуката, е 2200 м, което значи, че самолетът е бил на 300 м под най-високата точка.

" Не изключвам още една възможност - на тези височини от 2000 м нагоре освен това време има условия за обледяване. Самолетът е оборудван със система срещу лед, само че не знаем дали е била включена или не и дали е имало такава течност, която да спре обледеняването ".

Христов добави, че не се изключва и факторът механически проблем, като съгласно интернационалните правила проверява страната, в която е станало събитието. Ако тя не може, проверява страната в която е регистриран самолетът, в тази ситуация Германия, по-късно е България, защото водачът е българин.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР