Става ми все по-трудно да ви информирам за работата на

...
Става ми все по-трудно да ви информирам за работата на
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Скопие не допуска идеята за обща история

Става ми все по-трудно да ви осведомявам за работата на нашата комисия по исторически и просветителни въпроси. Не сме в положение, тъй като няма реализирани резултати. Вече две години не сме в положение да приказваме за резултат.

Това съобщи съпредседателят на Съвместната комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония проф. Ангел Димитров.
 Проф. Ангел Димитров: Отстъпки пред районен съд Македония под външен напън нямам доверие да има Проф. Ангел Димитров: Отстъпки пред районен съд Македония под външен напън нямам доверие да има
" Ако водещите политически, а и освен политически структури в районен съд Македония, защото там моделираното отношение към България е мощно и...

" До вчерашня ден се надявахме, че нашите сътрудници са промевили нещо в своята настройка ", сподели още той.

" Направихме по този начин, че да може да се реализира единодушие, само че през вчерашния ден следобяд се промени нещо и сътрудниците ни от РСМ се върнаха към старите си позиции. Нашите сътрудници не могат да позволен мисълта за обща история и за това, което е заложено в Договора за другарство и добросъседство ", посочи проф. Димитров.

По думите му тази година има кръгла годишнина от излизането на сборника на братя Миладинови, а македонците не демонстрират никакво предпочитание да има взаимно честване. Историкът акцентира, че не вижда и предпочитание от страна на участниците в комисията от РСМ.

Според проф. Димитров е сложено под подозрение и постигнатите единодушия за Гоце Делчев.
 Проф. Димитров: РСМ загуби 3 година, неприемайки общата история Проф. Димитров: РСМ загуби 3 година, неприемайки общата история
Македонските историци изгубиха 3 години в нежеланието си да одобряват формулировките от Договора за другарство и добросъседство, в който...

" За страдание, всичките ни опити да реализираме стъпка напред още веднъж се върнаха и застанаха пред една стена - имитацията на сериозна активност. Поднасяните изказвания, че нашите сътрудници желаят развиване, потъват в тази изкопана от тях яма на нежеланието да има обща история ", уточни професорът.

" Днес чухме, че е значимо, че те работят, без значение че няма резуртат. Оставям на вас да оцените тези думи ", заключи проф. Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР