Става дума за олигарси, подкрепящи войната в УкрайнаЕвродепутати искат ограничения

...
Става дума за олигарси, подкрепящи войната в УкрайнаЕвродепутати искат ограничения
Коментари Харесай

Български евродепутати призовават са санкции срещу олигарси около Путин

Става дума за олигарси, подкрепящи войната в Украйна

Евродепутати желаят ограничавания за хората от " Списъка на Навални ". Това са стълбовете на режима, които поддържат експанзията в Украйна. Списъкът е от 6000 души, най-вече от олигарси към Путин. Включително шефът на " Газпром ". Нелогично е те да се придвижват свободно в Европейски Съюз и да употребяват активите му. Затова над 50 евродепутати призоваваме да се включат в глобите. Това разяснява за " Твоят ден " по  евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

По думите му всяка страна в Европейския съвет може да има разнопосочни отзиви по проблема.

" Нашата взаимност е и с демократично мислещите съветски жители, които не желаят войната ", изясни той. И изрече своето мнение по въпроса с политическата обстановка у нас.

" Президентът ни е с ясна проруска геополитическа устременост. Кабинетът на Петков трябваше да обезпечи газ за идващия отоплителен интервал. Той е знаел какво ще се случи и е трябвало да обезпечи седемте танкера полутечен газ, както и слотове за разтоварване. Така щяхме да се откъснем от " Газпром ", както и от " Лукойл ". Парите на тези компании отиват непосредствено за финансиране на войната в Украйна. Има опция да се създадат дълготрайни контракти с снабдители на полутечен газ, както и на тръбен газ ", акцентира Ковачев.

Според него могат да се изискат от снабдители на газ оферта.

" Кабинетът на Борисов купи 20% от терминала за полутечен газ на Александруполис. До няколко месеца той ще бъде подготвен ", уточни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР