Става дума за ограничаване използването на дронове, джетове и услуги

...
Става дума за ограничаване използването на дронове, джетове и услуги
Коментари Харесай

Русия затегна мерките за сигурност преди честванията на годишнината от Втората световна война

Става дума за ограничение потреблението на дронове, джетове и услуги за шерване на коли в най-големите съветски градове на фона на 14-месечната си война с Украйна.

За първи път от години най-малко 21 съветски града анулираха военните паради на 9 май - главната част от честванията на Деня на успеха в Русия - оповестиха съветските медии.

Регионалните управляващи аргументираха рестриктивните мерки и анулацията на парадите с неуточнени " съображения за сигурност " или неразбираемо показаха " актуалната обстановка ". Не стана ясно дали решенията им са взети в съгласуваност с Кремъл.

Опасенията от вероятно украинско нахлуване изглеждаха действителни , показва АП, само че все пак парадите ще се проведат в най-големите съветски градове - Москва и Санкт Петербург. Но потреблението на дронове е неразрешено и в двата града преди Деня на успеха.

В понеделник публични лица оповестиха, че президентът на Таджикистан Емомали Рахмон ще се причисли към Путин и президента на Киргизстан Садир Жапаров на тържествата, дружно с премиера на Армения Никол Пашинян и водача на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР