Става дума за инспектори, включително и ръководители на екипи. Те

...
Става дума за инспектори, включително и ръководители на екипи. Те
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Ето Кого Са Щавели Арестуваните Данъчни От Нап!

Става дума за инспектори, в това число и ръководители на екипи. Те са притискали посредством инспекции съответните търговски обекти – при установени нарушавания или фиктивни нарушавания са „ стимулирали ” съответните търговци, с цел да не бъдат глобени ”, изясни прокурор Гешев.

Самият механизъм на приемането на парите от данъчните чиновници е при осъществяване на така наречен контролна покупка и при авансово контрактувана сума. В стоките, които са получавали като покупка бил подложен плик с пари. Данъчните вземали сред 500 и 5000 лв. според от бизнеса на търговеца и метода, по който изглеждал обектът. Сумите били плащани постоянно.

По домовете на данъчните са открити над 300 000 лева

„ Установили сме, че огромна част от тези пари са с източник корупционни дейности ”. Арестуваният на най-високо равнище е началник на бранш „ Оперативни инспекции ”, сподели прокурорът

Гешев уточни, че има данни и за забъркани на по-високи равнища, само че към момента няма събрани задоволителни доказателства, с цел да се пристъпи към дейности по отношение на тях.

„ Проблемът е в две насоки. Ако има нарушаване, то парите не влизат в страната. Когато са натискани и изнудвани съответните търговци, вместо страната да подкрепя дребния бизнес, тя го унищожава ”, счита началникът на спецпрокуратурата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР