Статуя на Кристиано Роналдо! За какво се сещате? За онзи

...
Статуя на Кристиано Роналдо! За какво се сещате? За онзи
Коментари Харесай

Скулпторът на известния бюст на Роналдо направи втори опит

Статуя на Кристиано Роналдо! За какво се сещате? За оня бюст на летището в Мадейра, нали?

Точно преди година скулпторът Емануел Сантос влезе в новините с творбата си от бронз, което провокира много смешки в интернет. Честно казано, Роналдо не приличаше на себе си!

Сега, по повеля на " Блийчър доклад ", Сантос прави втори опит. Този път скулптурата на Роналдо явно се приближава повече до оригинала.

Пред американското издание скулпторът изяснява и на какво се дължи първият му не до там сполучлив опит. Всъщност, преди да направи бюста на футболиста, роден в Мадейра, той... работи на летището и събира количките за багаж.

" Работех на летището и чух, че ще му сменят името на " Кристиано Роналдо ". Тогава започнах да върша скулптората. Така стартира всичко ", споделя той.

Неизменно до него е брачната половинка му Арманда, която го поддържа безусловно. Тя също търпи рецензиите и подмятанията, откакто бронзовата скулптура видя бял свят.

" Разни хора звъняха у дома и ми споделяха: " Видя ли това? ", " Видя ли това? ". Трудно ми е да приказвам за това. Радвам се, че завърши ", споделя със сълзи на очите Сантос.

" Просто.. се случи внезапно. Нямах концепция, че ще повлияе по този начин на фамилията ми. Това е скулптора, не би трябвало да е 100% той. Изкуството е форма на изложение ", прибавя той.

Всъщност вторият му опит може и да е по-успешен, само че първата му творба няма да бъде махната от летището в Мадейра. Социалните медии трансфораха оня бронзов Роналдо в същински феномен и той продължава да притегля туристите на острова.

Сантос пък намира и нещо положително сред рецензиите. Изработването на бюста сбъдна една от фантазиите на сина му - да получи топка с подпис от португалската звезда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР