Статутът на групата Вагнер остава неясен на фона на съобщенията

...
Статутът на групата Вагнер остава неясен на фона на съобщенията
Коментари Харесай

ISW: Синът на Пригожин май оглавява Вагнер

Статутът на групата " Вагнер " остава неразбираем на фона на известията за договаряния по отношение на бъдещото съдействие на групата " Вагнер " с съветското държавно управление. Основните бойни детайли на групата " Вагнер " са разграничени в няколко страни, в това число Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, и няма явен обединен водач на групата " Вагнер ".

Това се показва в дневния разбор на обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

На 29 септември съветският президент Владимир Путин обществено прегърна някогашния пълководец на Група " Вагнер " и сегашен чиновник на Министерството на защитата (МО) Андрей Трошев и съобщи, че двамата с Трошев са разискали по какъв начин Трошев ще взе участие в сформирането на нови доброволчески отряди , които извършват бойни задания най-вече в Украйна.

Някои детайли от групата " Вагнер " реагираха отрицателно на прегръдката на Путин с Трошев и в този момент предложиха различен водач. Известен канал в Телеграм, обвързван с " Вагнер ", разгласи на 1 октомври, че 25-годишният наследник на Евгений Пригожин - Павел Пригожин, е поел " командването " на частната войска " Вагнер " и че Павел Пригожин договаря с Росгвардия за това Група " Вагнер " още веднъж да се включи в бойни интервенции в Украйна.

Известният източник, обвързван с " Вагнер ", оповестява, че на бойците на " Вагнер " няма да се постанова да подписват контракти с съветското МО и че Групата " Вагнер " ще резервира своето име, знаци, идеология, командири, управление и съществуващите общоприети правила на работа.

Руски вътрешен източник твърди, че Павел Пригожин не е самостоятелен артист и се намира под въздействието на ръководителя на Службата за сигурност " Вагнер " Михаил Ватанин, което демонстрира, че някои чиновници на " Вагнер " са заинтригувани да се обединят към обвързвана с Пригожин опция на подкрепяния от Кремъл и МО Трошев, даже в случай че тази опция не е самостоятелен индивид.

На 30 септември различен източник, подкрепящ " Вагнер ", твърди, че ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов обмисля да разреши на детайли от групата " Вагнер " да се причислят към Росгвардия като настрана звено на " Вагнер ", макар че лагерът на Павел Пригожин не е коментирал съответно по какъв начин неговият клон на групата " Вагнер " може да работи с Росгвардия.

Не е ясно какви са съгласно Кремъл връзките сред детайлите на " Вагнер " и съветското държавно управление. Росгвардия е директно подчинена на съветската президентска администрация, заради което общественото приемане на Трошев от Путин и подчиняването на детайлите на Вагнер на съветското МО заслужава внимание. 
 Британското разузнаване: Кремъл се пробва да овладее разпадащата се ЧВК
Британското разузнаване: Кремъл се пробва да овладее разпадащата се ЧВК " Вагнер "

Москва желае да показва продължаващите си задължения към Глобалния юг, само че с по-голям контрол от страна на Кремъл

Във всеки случай МО ще би трябвало да обезпечи оборудването и доставките за огромни, възобновени сили под управлението на Росгвардия, защото Росгвардия не разполага с логистична инфраструктура, с цел да направи това сама.

ISW ще преразгледа оценката си за вероятностите за възобновяване на групата " Вагнер " като ефикасна военна организация, в случай че групата " Вагнер " сполучливо се възвърне като огромна, единна организация под управлението на Росгвардия, съветското МО или сходна организация.

ISW по-рано оцени, че е малко евентуално разединените детайли на групата " Вагнер " да съставляват сериозна военна опасност за Украйна, без да се реализира цялостната успеваемост на " Вагнер " като единна организация както беше при консолидираното управление на Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин.

Тази първична оценка ще бъде обезсилена, в случай че " Вагнер " се възвърне като съгласувана и огромна групировка под управлението на съветското държавно управление с дейно централизирано управление.

През нощта на 30 септември против 1 октомври съветските сили направиха още една серия от удари с дронове против Украйна. Украинският общоприет щаб заяви на 1 октомври, че украинската противовъздушна защита е свалила 16 от 30-те дрона " Шахед 131/136 ", които съветските сили са изстреляли.
 ISW: Русия и
ISW: Русия и " Вагнер " водят договаряния, на фона на украинските триумфи на фронта

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за бойните дейности в Украйна

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат съобщи, че дроновете " Шахед " имат огромен ресурс от сила и са доста точни, което им разрешава да нанасят удари по цели, отдалечени от точките на изстрелване .

Ихнат съобщи, че неуточнени участници, евентуално съветските управляващи и техните съдружници, работят за това дроновете " Шахед " и други съветски оръжия да станат по-устойчиви на електронна война и по-трудни за събаряне.

Руски боен блогър означи, че Ихнат евентуално има поради дребни шумоустойчиви приемници на сателитни сигнали Comet, които съветските производители на дронове са почнали да инсталират на създаваните в страната дронове " Шахед ".

Руските сили организират тактически контраатаки в региона на Роботине като част от еластичната си отбрана против продължаващите украински настъпателни интервенции в западната част на Запорожка област.

Ситуацията на юг от Роботине е променлива, защото някои тактически значими полеви укрепления са сменили няколко пъти притежателя си. На геолокационни фрагменти, оповестени на 30 септември, се вижда по какъв начин украинските сили нанасят удари по съветски войски, които се пробват да влязат в окопна система на към 1 км югозападно от Роботине наоколо до път Т0408 Роботине-Токмак.
 Путин разисква войната в Украйна с върховен пълководец на Вагнер
Путин разисква войната в Украйна с върховен пълководец на Вагнер

Срещата акцентира опита на Кремъл да покаже, че страната към този момент е поела надзор над наемническата група

Кадрите, оповестени на 13 септември, демонстрират, че украинските сили преди този момент са заели елементи от този окоп и по този метод наподобява са го изгубили вследствие на съветски контраатаки сред 13 и 30 септември.

ISW преквалифицира този регион от украинска контраатака към съветски настъпления .

Украински боец проучва фрагментите от региона и отбелязва, че гореспоменатият следен от Русия окоп е опорна точка във взаимосвързана система от окопи, огневи системи и землянки, ситуирани сред Роботине и Новопрокопивка.

Украинският боец означи, че окопите са свързани с подземни структури, наподобяващи тунели, и че съветските сили приоритизират отбраната на тези позиции, които имат тактическо значение в региона сред Роботине и Новопрокопивка.
 Англия публично разгласи
Англия публично разгласи " Вагнер " за терористична организация

Членуването или поддръжката за групировката ще се смята за нелегално

На геолокационни фрагменти, оповестени на 1 октомври, се вижда по какъв начин съветските сили нанасят удар по украинско транспортно средство южно от средата на трите окопа и на към 1 км западно от най-източния окоп в системата, което допуска, че украинските сили управляват най-източния окоп и се пробват да се придвижат на запад, с цел да отвоюват останалите два окопа и обвързваните с тях землянки и огневи позиции.

Наличните в комерсиалната мрежа сателитни изображения демонстрират, че съветските сили са унищожили това транспортно средство сред 25 и 28 септември, което демонстрира, че съветските сили са отблъснали украинска офанзива и са укрепили съветските позиции наоколо до системите от окопи в края на септември.

Съобщеното продължаващо наличие на съветски сили в западните и централните окопи допуска, че съветските сили организират сполучливи лимитирани тактически контраатаки южно от Роботине и че тактическата обстановка в този регион е комплицирана и динамична.

Руското осведомително пространство продължава да показва лъжливо западната помощ за Украйна като ескалираща, с цел да обезкуражи продължаващата поддръжка на Запада за Украйна.

Новоназначеният министър на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс съобщи в изявление за в. " Телеграф ", оповестено на 30 септември, че е провел диалози с неуточнени (вероятно британски) " армейски водачи " за пренасяне на " повече образование и произвеждане " на военно съоръжение в Украйна.

На 1 октомври министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отдръпна изказването на Шапс и съобщи, че Обединеното кралство няма непосредствени проекти за изпращане на военни инструктори в Украйна.

Сунак посочи, че е допустимо в бъдеще Обединеното кралство да организира известно образование в Украйна, само че съобщи, че Обединеното кралство няма да изпрати английски бойци да се бият в " сегашния спор ".

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, изключително националистически и крайнодесен глас в съветското държавно управление, назова изказването на Шапс, което след това се обясни, " подтик " към " трета международна война ".
 Кулеба: Русия бърка, като си мисли, че може да замрази спора в Украйна
Кулеба: Русия бърка, като си мисли, че може да замрази спора в Украйна

Киев към този момент създава западно оръжие

Медведев постоянно изрича алармираща изразителност и продължава да показва всяка западна помощ за Украйна като ескалация в опит да подкопае западната военна помощ за Украйна.

Коментарите му са част от дългогодишна съветска осведомителна интервенция в тази тенденция и не бележат някакво изкривяване.

Няколко съветски военни блогъри също показаха голословна параноя в отговор на изказванията на английски публични лица, като твърдяха без никакви доказателства, че Обединеното кралство има намерение да помогне за образованието на украинските сили за бъдещи интервенции в Крим .

Твърденията на военните блогъри евентуално също са част от съветска осведомителна интервенция, целяща да показа западната военна помощ и продължаващата поддръжка за Украйна като ескалация.

Руските военни блогъри означават необятни знаци като украински удари по военни цели в Крим и по активи на съветския Черноморски флот (ЧФ), с цел да предположат, че западните сили сега подкрепят украинските сили в подготовката за започване на военни интервенции в Крим.

По-вероятно е украинските удари по Крим и активите на БМФ да са част от акцията за секване, подпомагаща украинските контраофанзивни интервенции в западната част на Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР