Статистиката сочи, че от проблеми с щитовидната жлеза страдат повече

...
Статистиката сочи, че от проблеми с щитовидната жлеза страдат повече
Коментари Харесай

Хипотиреоидизъм – симптоми при мъжете


Статистиката сочи, че от проблеми с щитовидната жлеза страдат повече дами, в сравнение с мъже. Макар рискът от такива проблеми при мъжкия пол да е няколко пъти по-нисък, в сравнение с при женския, мъже с хипер- или хипотиреоидизъм има, а броят им по никакъв начин не е дребен. По-сериозният проблем в тази ситуация обаче не е броят на заегнатите, а фактът, че признаците на проблеми с щитовидната жлеза при мъжете постоянно се подценяват. А причина за пренебрегването им е фактът, че тези признаци просто не се разпознават от множеството мъже.

В два следващи материала ще разгледаме по какъв начин проблемите с щитовидната жлеза се отразяват на мъжкото здраве . Ще посочим присъщите признаци в случаите на смутена функционалност на щитовидната жлеза при мъжете. Започнваме с деянията при хипотиреоидизъм.

Хипотиреоидизмът е положение, при което секреторните функционалности на щитовидната жлеза са отслабени. При такива условия се синтезира незадоволително количество от така наречен тиреоиден хормон. Дефицитът на значимия хормон в мъжкия организъм води до разпознаваеми признаци, тъй като хормонът взе участие в редица витални процеси. В изискванията на хипертиреоидизъм протичането на тези процеси се нарушава.

Натрупване на ненужно тегло
Основно следствие от недостига на тиреоиден хормон е забавянето на метаболизма. В положение на хипотиреоидизъм даже мъже, които поддържат постоянна физическа интензивност, мъчно управляват тежестта си, тъй като организмът не съумява да преработи оптимално калориите от постъпващите хранителни субстанции. Голяма част от тях се натрупват във тип на непотребни мазнини . Натрупването на килограми е естествено следствие от напредванеот на възрастта при мъжете, само че когато стане доста бързо, постоянно може да се подозира хипотиреоидизъм като причина за това.

Изострена сензитивност към мраз
Тиреоидният хормони има значима роля за терморегулацията на организма. Представителите на мъжкия пол по природа са по-издръжливи на мраз и всяка смяна в чувствителността към студения въздух може да се смята за признак на хипотиреоидизъм. Този признак е директно обвързван с посочения нагоре, тъй като вродената търпимост на мъжете към студа е разследване от по-оптималния им метаболизъм спрямо дамите. Така при понижена функционалност на щитовидната жлеза по едно и също време се забавя метаболизма, разстройва се горенето на калории за обособяване на топлота и се изостря чувствителността на мъжа към мраз.

Свързани публикации.. Как да разпознаем хормонален дисбаланс при мъжа? 0 Кога и за какво спермата придобива нетипичен цвят? 0 Природни решения против гинекомастия при мъжете 0

Пресушаване на кожата
Тиреоидният хормон контролира и положението на кожата при мъжете. При ниски хормонални равнища кожните кафези се разделят и обновяват по-бавно, кожата се пресушава и се появява продължителен сърбеж. Влошава се и кръвообращението в зоната на кожата, което се демонстрира с бледост, изключително отчетлива на лицето. Друг присъщ признак на хипотиреоидизъм при мъжете е по-бавното израстване на лицевото окосмяване.

Емоционална нестабилонст
Хипотиреоидизмът при мъжете предизвика освен физически, само че и психоемоционални признаци. Те се показват в бързи промени в настроението, намаляване на половото увлечение ( ниско либидо ) и произлизащите от него проблеми с ерекцията. Според специалистите дефицитът на тиреоиден хормон при мъжете е по-сериозна причина за проблеми с либидото, в сравнение с ниският тестостерон.

Появата на кое да е от посочените недоволства може да е разследване от разнообразни проблеми с мъжкото здраве. В случаите, когато се появи повече от един от тези признаци обаче, може да се подозира хипотиреоидизъм като подлежаща приична. Важно е да се създадат съответните проучвания ида се предприеме лекуване , което в множеството случаи е задоволително дейно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР