Стартират консултациите между президента Румен Радев и полиическите партии. Първи

...
Стартират консултациите между президента Румен Радев и полиическите партии. Първи
Коментари Харесай

Анализатор: Има очаквания третият мандат да бъде връчен на БСП

Стартират консултациите сред президента Румен Радев и полиическите партии. Първи са от групата на " Продължаваме промяната ", които са втора политическа мощ. Политологът Цветанка Андреева дефинира упованията към тези срещи като напрегнати. А доцент Росен Карадимов  изрази мнение, че само " Български напредък " могат да осъществят третия мандат, заяви. 

" Трябва да се построяват и търсят формули за съдружно ръководство, само че обстановката е объркана, а водачите - уплашени . Всички се върти към евроатлантическо болшинство, само че тя става все по-малко евентуална опция. Конфликтът на Радев и Политическа партия потвърждава, че всички институции са в рецесия и блокаж. Той изпразни от наличие институцията " президент " . Има упования третият мандат да връчи на Българска социалистическа партия , тъй като те нямат идеологически противодействия. Едва ли би го връчил на Демократична България, тъкмо поради идейните си противоборства - назова ги военнолюбци. Това ще даде учредения да се счита, че президентът не желае да се сформира кабинет ", допусна тя. И посочи, че каквото и да направи Българска социалистическа партия, надали ще завоюва поддръжката на ГЕРБ.

Според Росен Карадимов, Радев няма да влезе в ролята на политически инженер на коалиция. " Правилно разтегли процедурата за консултациите. Така тя може да продължи към месец и половина. Радев има две цели - служебното държавно управление и Народното събрание да свикнат един с различен и да минимизира рисковете във връзка с нов длъжностен кабинет посредством невнасяне на нов бюджет ", разяснява той. И добави, че фокусът би трябвало да е докога Българска социалистическа партия ще държи позицията си за Украйна. 

" Ако тя я промени, ще имаме евроатлантическо болшинство. В последните няколко месеца преживяхме политическо безвремие, поради слагането на червени линии, които се оказаха непреодолими и към които върви рецесията. По-вероятно е Радев да даде мандата на Българска социалистическа партия, като жест към техните гласоподаватели ", предвижда Карадимов. 

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР