Стартира приемът на дебютни творби за 51-то издание на Националния

...
Стартира приемът на дебютни творби за 51-то издание на Националния
Коментари Харесай

Хасково обяви 51-я конкурс „Южна пролет“

Стартира приемът на дебютни произведения за 51-то издание на Националния книжовен конкурс „ Южна пролет “ в Хасково, оповестяват от общината. Той е за първи книги, кино сюжети и пиеси на създатели до 40-годишна възраст в жанровета: лирика – стихосбирки, поеми, прозаичност – разкази, повести, романи, литературна рецензия и литературна история, детска литература, кино сюжет и драматургия.

Във всеки от жанровете община Хасково присъжда премия „ Лауреат “ с бронзова статуетка „ Пегас “ и парично заплащане в размер на 1 000 лева Връчва се и премия на името на първия български съвременен книгоиздател- „ Александър Паскалев “ в размер на 2 000 лева за повсеместен принос в региона на литературата и изкуството.

Книгите, филмовите сюжети и пиесите за състезанието би трябвало да бъдат издадени в интервала от 1 януари 2022 година до 31 март 2023 година в това число. Срокът за представянето им в 5 екземпляра, които не се връщат на създателите, е до 4 април 2023 година

Необходимо е още да бъдат посочени биографични данни за дебютанта, негова фотография, e-mail и мобилeн телефон. Адресът, на който могат да бъдат изпратени, е: 6300 Хасково, Община Хасково, пл. „ Общински “ №1, Дирекция „ Хуманитарни действия и обслужване на популацията “.
Тази година литературният празник в Хасково ще е на 26, 27 и 28 април, прецизират от общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР