Стартира изпълнението на проекта за частична рехабилитация и ремонт на

...
Стартира изпълнението на проекта за частична рехабилитация и ремонт на
Коментари Харесай

Започва ремонтът на Младежкия дом в Шумен

Стартира осъществяването на плана за частична рехабилитация и ремонт на Общинския юношески дом в Шумен, в това число възстановяване на енергийната успеваемост и достъпността на средата.

На встъпителната конференция участваха кметът Любомир Христов и неговите заместници, основният проектант Галин Антонов, представителят на фирмата-изпълнител „ Автомагистрали-Черно море “ инж. Ярослав Димов, представители на администрацията и на медиите.

Любомир Христов съобщи, че с изключение на ремонт на Младежкия дом ще бъде направено и облагородяване на пространствата към постройката. „ Това, което ще осъществяваме в допълнение, е да благоустроим региона към Младежкия дом и Летния спектакъл. Ще възобновим парка до общината, площадките ще бъдат преасфалтирани, ще подменим бордюрите, уличното и парково осветяване. Надявам се, че след приключването на ремонтните действия регионът ще стане едно доста прелестно място за шуменци “, сподели Христов.

Ръководителят на плана арх. Галин Антонов изясни, че следва възобновяване на фоайетата на постройката, повсеместен ремонт на покрива, изцяло възобновяване на фасадите, което включва полагане на топлоизолация и замяна на дограмата. Достъпността ще бъде обезпечена посредством създаване на нови рампи, стълбищни платформи и външен асансьор. В постройката ще бъдат ремонтирани санитарните пространства. Изцяло ще бъде актуализирана и концертната зала.

Зам.-кметът по икономическо развиване Росица Антонова напомни, че това е последният обект от капиталовата стратегия на общината. Основната цел на плана е рационализация на културната инфраструктура и възстановяване на изискванията за достъп до културния живот посредством ремонт и възобновяване на Младежкия дом в града.

По думите на инж. Ярослав Димов от компания „ Автомагистрали-Черно море “ същинските ремонтни работи ще стартират след правенето на график за заетостта на пространствата в постройката. „ Имаме подготвеност и незабавно да стартираме, само че задачата е да създадем по този начин, че ремонтите да не пречат на активността на обединенията към Младежкия дом “, посочи инж. Димов.

Обновяването на Младежкия дом в Шумен ще бъде осъществено със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, заем от Фонда за градско развиване за Северна България и съфинансиране от страна на общината. Общата стойност на плана е 2 518 356,69 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР