Стартира изграждането на велоалеята в Асеновград. Тя е с дължина

...
Стартира изграждането на велоалеята в Асеновград. Тя е с дължина
Коментари Харесай

Новата велоалея в Асеновград ще има красив маршрут

Стартира построяването на велоалеята в Асеновград. Тя е с дължина 682 метра и стартира от Читалище „ Родолюбие”, като ще се движи около речното корито и през подлеза на пазара ще води до Градския басейн. Зам.-кмета инж. Димтров уточни още, че - „ Това е първия стадий от осъществяването на велоалеята. Тази година има планувани средства за реализацията от моста на хотел „ Асеновец “ до моста на пазара. В идната календарна година се надяваме общинския съвет да отпусне останалите средства за реализирането на останалата част, т.е. до щанги залата и плажа “.


Инвестицията е за 268 хиляди лв. с Данък добавена стойност. Тази година имаме планувани 170 хиляди лева, които са задоволителни с цел да се осъществя плана до моста на пазара. Движението ще бъде в двете посоки, ще бъде направено с по този начин наречения пъстър асфалт, от страни с жълти пътни линии, които да играят ролята и на маркировка, а от страна на реката ще бъде направена нова ограда, която да защищити велоалеята и всички поданици и посетители на гр. Асеновград.



Относно отстранените дървета в региона на велоалеята, това са тополи и преди да се предпремат действия по отсичането им е била осъществена инспекция от отдел „ Екология “ на община Асеновград, от която инспекция е било открито, че дърветата са остарели и измежду тях няма предпазени типове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР