Стартът на второто издание на „ЕКО 12 часа на България“

...
Стартът на второто издание на „ЕКО 12 часа на България“
Коментари Харесай

Задава се епична битка – второто поредно картинг състезание за издръжливост

Стартът на второто издание на „ ЕКО 12 часа на България “ е на 23 юни от 10:30 часа, на пистата в гр. Хасково, която ще се трансформира в „ дребния Льо Ман “.

Градът ще посрещне 140 участници от 11 националности. Те ще се съревновават в 34 тима, с цел да дефинират най-издръжливия екип на картинг пистата, а задачата е да навъртят най-вече обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския „ Льо Ман “ се чака да бъде към 23 часа под цветовете на заря.

След днешната конференция стана ясно, че 24-кратният първенец на България, Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка, Сани Жекова ще оглавяват тимове във второто картинг съревнование за устойчивост „ ЕКО 12 часа на България “.

Именно това прави "ЕКО 12 часа на България " единствената по рода си отборна картинг конкуренция за устойчивост в нашия район. За първи път в състезнието ще се включат известни персони отвън картинг спорта. Александра Жекова, през днешния ден показа своя тийм в лицата на артиста - Асен Блатечки, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът - Краси Георгиев, 11 кратният Световен първенец по плувен маратон - Петър Стойчев, както и рали първенецът Григор Григоров.

В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани си „ почива “ от бялата писта, ще бъде потребен при толкоз сериозна конкуренция, каквато съставлява Чой и неговият тим. Още през днешния ден, те се „ заканиха “ един на различен за оспорваната конкуренция и демонстрираха хъс за победа.

Всички те обявиха, че персоналният образец е извънредно значим и единствено посредством него може да се повлияе на повече младежи за по-активен метод на живот. Това е и повода да бъдат посланици на второто издание на „ ЕКО 12 часа на България “!

За първа година, "ЕКО Рейсинг Тийм " управляван от Мартин Чой, даде извънреден късмет на двама почитатели на адреналина и високите скорости да се състезават един до друг с първенеца.

В стартовия лист са миналогодишните спечелили – смесеният тим на двама българи, италианец и белгиец, които победиха в първото издание тима на някогашния водач от Ф1, Витантонио Лиуци и най-малко още 7 от топ тимовете в международен мащаб.

За всички искащи, които желаят да следят звездите от България, в различен тип спортна конкуренция, входът ще бъде свободен, а за феновете пред дребния екран ще има директни включвания по Българска национална телевизия.

Чой ще има преимущество, защото познава чудесно пистата в Хасково, което сигурно ще му помогне да покаже отлични времена.

Сани Жекова и Снежана Макавеева към момента не са се срещнали със спецификите на трасето, само че по тази причина има подготвителни сесии в съботния ден, на които ще могат да покажат уменията си.

След края на конференцията беше извършена и конкуренцията на пистата "Sofia Karting Ring ", където успеха сграбчи Чой с време от 50.126 секунди, втори се подреди Траян Сарафов с време от 50.339 секунди, а трета остана Сани Жекова с 51.402 секунди. Четвъртата позиция остана за Николай Пашкуров от Gong.bg с време от 52.024 секунди, само че той оправда класирането с огромния трафик от изоставащи водачи.

В конкуренцията се включиха тъкмо 10 водачи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР