Стартът на третото издание от Националната програмата Детско полицейско управление“

...
Стартът на третото издание от Националната програмата Детско полицейско управление“
Коментари Харесай

Третото „Детско полицейско управление“ започна своята дейност в СУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Сливо поле

Стартът на третото издание от Националната програмата „ Детско полицейско ръководство “ бе даден през вчерашния ден в СУ „ Свети Паисий Хилендарски “ гр. Сливо поле, където по сегашния план ще се образоват учениците от 3 а клас.
Партньорски организации по програмата още веднъж са: Районно ръководство - гр. Сливо поле /при ОДМВР- Русе, СУ „ Свети Паисий Хилендарски “ - гр. Сливо поле и Община - Сливо поле.
На гала в образователното заведение Главен контрольор Калоян Костов, шеф РУ-Сливо поле и госпожа Мария Мирева, шеф на СУ „ Св. П. Хилендарски “ гр. Сливо поле подписаха декларация и съглашение за партньорство за основаване и осъществяване на Трето „ Детско полицейско ръководство “. Двете партньорски страни получиха почетни плакети за сполучливо партньорство и шерване на положителни практики в националната стратегия „ Детско полицейско ръководство “.
Тазгодишните ученици на ДПУ, доброволците - учениците от 3 а клас с кл. началник Надя Йорданова, тържествено дадоха обещание спазването на Етичния кодекс и получиха отличителни знаци на „ ДПУ “, както и други изненади. В идващия двугодишен интервал те ще вземат участие в разнообразни занятия и извънкласни форми, свързани с предварителна защита и запазване здравето и живота на децата, справяне с сложни обстановки в дома, на учебно заведение и на улицата. Занятията ще се управляват от класния началник и инспектори от Детска педагогическа стая, специалисти в разнообразни области в Министерство на вътрешните работи и другите организации, партниращи в програмата. Целта е посредством теоретични и на практика занимания децата да получат познания и умения за запазване на своя живот и този на приятелите си, за своите права и отговорности, за работа в екип, почитание и приемливост към другите. Проектът среща учениците с правата и отговорностите, които имат като пълноправни членове на обществото.

Националната програмата „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която вземат участие представители на Министерство на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на правораздаването, Български юношески червен кръст, Българска православна черква, Български туристически съюз. Идеите и тематиките са дълготрайни и са предопределени за двугодишно извънкласно образование на деца от началните и прогимназиалните класове. В обучителния развой вземат участие чиновници от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Криминална полиция “, „ Пътна полиция “, психолози от психическите лаборатории на Министерство на вътрешните работи, специалисти от Българския червен кръст, Българския юношески червен кръст, Българския туристически съюз, представители на Българската православна черква и други сътрудници. Стартът на програмата бе даден през месец май 2016 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР