Стартът на новата програма „Цветни стъпки“ обсъди кметът на Пазарджик

...
Стартът на новата програма „Цветни стъпки“ обсъди кметът на Пазарджик
Коментари Харесай

Тодор Попов: С програмата „Цветни стъпки“ акцентираме на при...

Стартът на новата стратегия „ Цветни стъпки “ разиска кметът на Пазарджик Тодор Попов с шефовете на детските градини в Пазарджик. Акцент на програмата ще бъде възобновяване на тротоарите и на дървесните типове край детските заведения. „ Искам с Ваша помощ да създадем подготовка, оглед и преценка и през пролетта да стартираме дейностите по ремонт на тротоарите и засаждане на нови дървета, където е належащо. Изцяло на Вас оставям избора на цветовете, визията, в това число типа на дърветата, без плодни, несъмнено. Желанието ми е към детските градини да стане пъстро и шарено. И това да го създадем дружно с родителите, като ги включим в инициативата”. С тези думи кметът Попов се обърна към шефовете на детските образователни заведения в Пазарджик.



„ Следващите две години на моето внимание ще стоят културата и образованието - те стават приоритет №1. Няма да занемарим, несъмнено, и нашите грижи за тротоари и пътища, само че във връзка с спортната инфраструктура всичко належащо към този момент ще е направено. Искам да подтикваме децата, започваме да работим по смяна на наредбата и ще освобождаваме фамилии от локални налози и такси - тези, чиито деца пеят, танцуват, вземат участие в ансамбли, оркестри и хорове. Знаете такава самодейност имаше за фамилиите със спортуващи деца. Едната година – за едните, другата година - за другите, малко по малко, ние си имаме небосвод! Но в този момент желая акцентът да е това, което вършат децата и детските градини”, сподели още Тодор Попов.

Той посъветва шефовете да обсъдят с екипите си забавни визии за тротоарите край детските градини, да изберат типове дървета, които да бъдат засадени в дворовете край оградите и вътрешните пространства, както и интензивно да вземат участие в правенето на проекта за новата самодейност във връзка с пространството към детските градини. „ Надявам се, че с това партньорство ще създадем една по-добра физическа среда за децата, която да ги научи да бъдат положителни и работливи хора. “, приключи Тодор Попов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР