Стартъпът Uniti Sweden, основан от студенти от университета Лунд, обяви, че

...
Стартъпът Uniti Sweden, основан от студенти от
университета Лунд, обяви, че
Коментари Харесай

Шведският електрокар Uniti U17 излиза на пазара в 2019-а година

Стартъпът Uniti Sweden, учреден от студенти от университета Лунд, разгласи, че е намерил производствена площадка за изработката на първия си електрокар Uniti U17 в град Ландскрун. Заводът ще стартира работа на 7-и декември със основаването на прототипи, а серийната кола ще постъпи при първите си притежатели първоначално на 2019-а година.

Над новата градсдка кола към този момент две години се труди екип от 60 индивида. Ключови техни партньори са промишленият колос Siemens и немската компания Kuka Robotics. Крайната цел на това съдействие е стартирането на по 50 000 машини годишно.

Първоначалният събран капитал на Uniti Sweden е 1,6 милиона евро, като по-голямата част от тези средства са събрани през краудфъндингова акция, а останалото е от държавни грантове и шест неназовани бизнес- ”ангели ”. За първият модел на сити-карът, който в максималната си комплектация ще коства 20 000 евро има вече над 900 поръчки.

В структурата на електрокара се използва въглерод и неназован екологичен биокомпозит, с помощта на което теглото на машината няма да надвиши 450 кг. Двата електромотора са в колелата и имат максимална обща мощ от 75 кВт/102 к.с. Ускорението от място до 80 км/ч машината ще прави за 3,5 сек., а максималната скорост ще е сред 90 и 130 км/ч.

Литиево-йонният батерия ще се предлага в два разновидността на потенциал - 11 и 20 кВтч, което би трябвало да стигне за пробег от 150 до 300 км. Корминото управление ще е без механична част, налице ще е огромен прожекционен дисплей на предното стъкло и автопилот. Планира се стартирането на дву и четириместен варианти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР