Стартъпът Stability AI, който е специализиран в технологиите за изкуствен

...
Стартъпът Stability AI, който е специализиран в технологиите за изкуствен
Коментари Харесай

Stability AI пуска StableStudio – открито уеб-приложение за генериране на изображения с помощта на AI

Стартъпът Stability AI, който е профилиран в технологиите за изкуствен интелект, разгласи стартирането на StableStudio – отворен потребителски интерфейс (уеб-приложение) за работа с невронната мрежа Stable Diffusion, която генерира изображения от текстово изложение. Всъщност това е отворена версия на платформата DreamStudio.

Първоначално, DreamStudio беше създаден като интерфейс за работа с генеративния арт-модел Disco Diffusion на Гугъл, само че с появяването на личната невронна мрежа Stable Diffusion на Stability AI, планът стана пълностоен съперник на Midjourney и NightCafe. Разликите сред комерсиалния DreamStudio и StableStudio с отворен код са минимални – последният няма характерните за Stability функционалности на акаунта. API на сървъра е сменен от приставки. Stability AI акцентира, че DreamStudio остава главен артикул и StableStudio ще бъде обновен „ доколкото е допустимо “.

За да работи със StableStudio, потребителят би трябвало да конфигурира Node.js и Yarn, след което може да клонира хранилището, да извърши нужните команди и да стартира да употребява StableStudio. За да свърже общоприетия плъгин Stability API, потребителят се нуждае от API-ключ, който може да получи в личния си акаунт в DreamStudio. Процесът е разказан по-подробно на страницата на StableStudio в Github.

Компанията интензивно пуска планове с отворен код: разнообразни версии на Stable Diffusion бяха оповестени след стартирането през август предходната година, а наборът от огромни езикови модели StableLM беше пуснат преди месец. Ръководителят на Stability AI – Emad Mostaque, неведнъж е приказвал за смисъла на тази посока за повишение на публичното доверие в AI-индустрията. Компанията възнамерява да печели пари посредством създаване на самостоятелни версии на DreamStudio за корпоративните клиенти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР