Стартъпът на милиардера Илън Мъск - американската невротехнологична компания Neuralink

...
Стартъпът на милиардера Илън Мъск - американската невротехнологична компания Neuralink
Коментари Харесай

Стартъпът на Илън Мъск за имплантиране на чип в мозъка събра $205 милиона финансиране

Стартъпът на милиардера Илън Мъск - американската невротехнологична компания Neuralink съумя да събере 205 милиона $ финансиране от основаната в Дубай капиталова компания Vy Capital, оповестява Silicon Republic.В момента компаниятана Мъск се концентрира върху мозъчно-компютърен интерфейс за лечебна приложимост, с цел да помогне на хората с парализа да си взаимодействат с електронни устройства и компютри.

За реализиране на тази цел Neuralink работи върху основаването на безжичен компютърен чип, който да бъде вграден в човешкия мозък.Стартъпът е ориентиран и към хора с мозъчни контузии и други неврологични положения като заболяването на Алцхаймер или старческа деменция.
 Най-големият смут за Илън Мъск
Най-големият смут за Илън Мъск

Той не един път е предупреждавал за тази голяма опасност пред човечеството

Финансирането на Neuralink ще помогне на компанията да пусне първия си артикул, наименуван N1 Link.

Той съставлява имплант, който предава данни посредством безжична връзка. N1 Link към този момент е в пробна фаза, като неотдавна беше тестван върху маймуна. След имплантирането на устройството тя съумя да играе на компютърна игра. Илон Мъск разкри още, че компанията сполучливо е вградила компютърен чип с размер на монета в мозъка и на прасе.

Любопитно е, че стартъпът на милиардера има за цел да облекчи неговия общоизвестен боязън във връзка с бъдещото предимство на изкуствения интерект над хората. Чрез продукта на Мъск обаче, точно хората ще имат капацитет за развиване на гигантски умения.
 Илън Мъск: Идва машина, която свързва човешкото схващане с компютрите
Илън Мъск: Идва машина, която свързва човешкото схващане с компютрите

Хардуерът ще инжектира електронни схеми в мозъка на хората

Устройството N1 Link към този момент е получило означение от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

Компанията на Мъск към този момент е изправена пред конкуренция. Американският регулатор утвърди изследване за съгласуемост на хората с имплантиране на чипове - стартъп на основаната в Ню Йорк компания Synchron.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР