Старт на последния етап от изграждането на водния цикъл в

...
Старт на последния етап от изграждането на водния цикъл в
Коментари Харесай

Започна последният етап от изграждането на водния цикъл в село Трилистник

Старт на последния стадий от построяването на водния цикъл в с. Трилистник дадоха кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова и кметът на селото Мирчо Петров.
Прочетете още
„ След приключването на строителните работи, с. Трилистник ще стане едно от първите села на територията на селищната система с изцяло построена канализация. Този заключителен стадий включва основаване на ВиК инфраструктура на централните улици „ Първа “, „ Трета “ и „ Осма “ и цялостната им реорганизация. Благодаря за поддръжката на кмета Димитър Иванов, който постоянно до момента се е грижил за хората в Община „ Марица “, акцентира Мирчо Петров.

Градоначалникът, който пристигна с 8-годишния си внук, поздрави десетките поданици и посетители на селото, където през днешния ден с изключение на гала по първа копка, се организираха и разнообразни мероприятия във връзка 3-ти март.

„ Днешният ден е незабравим за Община „ Марица “ и за с. Трилистник, тъй като даваме алегоричен старт на решаващия, финален стадий от водния цикъл на селото. След приключването му с. Трилистник ще има изцяло функционираща канализация. Благодаря на служебното държавно управление за отпуснатите средства, които ни дадоха опция да решим този проблем “, уточни Димитър Иванов.

Той напомни и дълбоката връзка на българския народ с празниците и обичаите.

„ Ние, българите почитаме своите обичаи.  Днес, с изключение на завършването на водния план, означаваме и 3-ти март. Ние се гордеем с нашата прелестна Родина. Благодаря на самодейците, които се отзоваха, с цел да създадат празника ни още по-красив и достоверен. Благодаря на всички Вас благи хора, че сте тук. Желая Ви здраве, шанс и благополучие. Бъдете благословени и се гордейте, че сте българи. Да живее България “, приключи речта си кметът на община „ Марица “ измежду бурни овации.

Сред събитията, с които с. Трилистник уважи 3-ти март, бяха галерия на произведения от художника Георги Данчов – Зографина в храма „ Света Параскева “, показване на хайдушко облекло и снаряжение от съдружие „ Хайдути “, както и галерия и лекция за българските шевици и работилничка за везба в НЧ „ Йордан Колев-1928 година “

Преди символичната първа копка, на която участваха и кметове на обитаеми места и общински съветници, отец Димитър отслужи водосвет за триумф на начинанието.

Празникът продължи с кръшно българско хоро, което се изви на площада.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР