Старши треньорът Юп Хайнкес не потвърди слуховете, че Байерн (Мюнхен)

...
Старши треньорът Юп Хайнкес не потвърди слуховете, че Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Хайнкес намекна, че Джан не става за Байерн - изтъкна причината

Старши треньорът Юп Хайнкес не удостовери слуховете, че Байерн (Мюнхен) обмисля да си върне Емре Джан. Договорът на футболиста с Ливърпул изтича в края на сезона и медиите настойчиво настояват, че той няма да остане на “Анфийлд”. Хайнкес даже загатна, че полузащитникът няма всички нужни качества отново да бъде част от селекцията на баварците. Изглежда, че 72-годишният експерт засяга характера на немския национал.

Роденият във Франкфурт Джан беше в школата на Байерн още от 15-годишен, а по-късно беше продаден на Байер (Леверкузен). След относително добра година за него мюнхенци не се възползваха от правото да си го изплатят против 12 млн. евро, давайки късмет на Ливърпул да го вземе.



“Засякох Емре за няколко месеца през сезон 2012/13 година - разяснява Хайнкес. - През тези години той се разви като доста добър футболист с отлична физика и експедитивност. Но в случай че желаеме Байерн още веднъж да се завърне на върха, а имено отново да има водеща роля в Шампионската лига, се нуждаем от верните играчи за всяка една позиция. Нужни са избрани критерии, въз основа на които да привличаме футболисти. За мен най-важното е качествата на дадения играч да дават отговор на нашите извънредно високи условия. И не приказваме единствено за физически индикатори и скорост. Има редица фактори, които оказват въздействие. Нека да не забравяме, че от огромна значимост е и самият темперамент на индивида. Той би трябвало да бъде отборна персона с нужните за това обществени качества. Не е задоволително единствено да пасва от чисто спортно-техническо естество. Има група от 20-24 млади футболисти, които би трябвало да се схващат и почитат, както и егото на всеки един от тях да стои настрани. Ето за какво характерът и държанието на даден състезател са най-важните при прехвърлянията.”
Jupp on Can to Bayern rumours: Good player, dynamic and powerful. But for me we need players who can fit into the concept to get back on top pic.twitter.com/gy7LTfEb2P
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) November 3, 2017

На този стадий Ювентус се обрисува като клуба с най-големи шансове да притегли Джан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР