Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви в навечерието на

...
Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви в навечерието на
Коментари Харесай

Алегри: Всички се надяват Ювентус да загуби

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри съобщи в навечерието на огромния мач с Наполи, че всички се надяват “Старата госпожа” да не успее да завоюва за седми следващ път купата в Италия. В момента Наполи е водач в класирането на Серия “А” с 38 точки, а Ювентус е трети с 34, на 2 точки зад втория Интер.

“До момента представянето на тима дава отговор на условията. Ако не бъркам, в този момент имаме една точка повече спрямо предишния сезон по това време, само че Наполи прави невероятни неща. Те имат 12 победи и 2 равенства дотук и не мисля, че това се е случвало постоянно в италианското състезание. Утре ще се надигнем против един тим, който изцяло заслужава да бъде там, където се намира сега в класирането”, показа Алегри преди огромния конфликт на “Сан Паоло”, който е в петък от 21,45 часа българско време.

“Освен това не би трябвало да забравяме Интер и на първо място отбора на Рома, който се бори с Ювентус и Наполи за последните няколко Скудети. Рома е доста рисков тим, тъй като демонстрира страхотна стабилност, без значение от подхлъзването им в Генуа. Те имат мач по-малко и ще се борят за купата дружно с останалите кандидати. Първенството ще е с отворен край до последно с тези мощни 4 или 5 тима, тъй като Лацио също е в играта. Наполи задава впечатляващо движение и в този миг е любимец за Скудетото. Всички се надяват Ювентус да загуби и Наполи или различен тим да грабне Скудетото. Това ни стимулира още повече да гоним седмо следващо Скудето”, сподели още Алегри, който означи още, че неаполитанците освен са впечатляващи в офанзива, само че и са подобрили играта си в отбрана.

В същото време, Алегри изясни и какво е положението на някои от играчите на “Старата госпожа”, възстановяващи се от разнообразни контузии. Гонсало Игуаин претърпя преди броени дни интервенция на лявата ръка и в началото се смяташе, че твърдо пропуща дербито, само че се оказва, че има късмет да излезе на “Сан Паоло” против някогашните си съотборници. “Стефан Лихтщайнер е навън. Хуан Куадрадо тренира леко, също както и Федерико Бернардески. Очакваме да са на линия, само че ще забележим какво е ситуацията през днешния ден. Що се отнася до Игуаин… той несъмнено усеща болежка в ръката, само че може и да попадне в групата за мача. Днес ще решим, дано кажем, че съм убеден, че е възможно”, обясни Алегри, добавяйки, че би било безсмислесно да се рискува здравето на един футболист в една среща в случай, че остават още към 30 мача до края на сезона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР