Старши треньорът на волейболния Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов обясни причината

...
Старши треньорът на волейболния Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов обясни причината
Коментари Харесай

Пламен Константинов след загубения финал: Не мога да обвинявам момчетата

Старши треньорът на волейболния Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов изясни повода за изгубения край в локалния шампионат. В последния дуел отборът му претърпя проваляне от Динамо Москва с Цветан Соколов в състава.

„ Трудно е да загубиш финала. Момчетата се бориха, дадоха всичко по силите си. Мисля, че възрастта на играчите в края на четвъртата и петата част даде резултат. Нашите играчи са по-възрастни и по-уморени от противника. Това се отрази на успеваемостта ни в офанзива и на сервис “, показа българският треньор, който показа, че е имал проблеми със състава.

„ Трябваше да насочим играта в другата посока, само че не постоянно го правехме. Благодарение на това Динамо съумя в последна сметка да завоюва “, добави Константинов.

Динамо победи Локомотив с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) гейма в борбата за трофея в Русия.

„ Не упреквам момчетата. Сезонът е позитивен. Както постоянният сезон, по този начин и финалната шестица. Такъв е животът, всичко може да се случи в спорта. Трябва да се одобряват тези провали, с цел да си създадем свои лични заключения по какъв начин да играем в такива мачове. Много момчета от нашия тим играха в подобен край за първи път “, приключи Пламен Константинов.

В същото време, наставникът на Динамо Москва Константин Брянский остана удовлетворен от триумфа, откакто отборът му отбрани купата си в Суперлигата.

„ Оказа се, че отбраната на купата е доста по-трудна. Мачът се оказа подобен, че интригата се резервира до последния миг, с изключение на може би в петата част. Беше ясно, че ние сме поели самодейността. Финалът мина добре ", показа Константин Брянский.

За Динамо това е четвърта купа в историята. " Ссиньо-белите " победиха в шампионата през 2006, 2008 и 2021 година Локомотив завоюва за повторно сребърните медали в Суперлигата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР