Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски отново алармира за все

...
Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски отново алармира за все
Коментари Харесай

Росен Барчовски: След 20 дни може да ни няма, оттук нататък започва просия

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски още веднъж сигнализира за все по-сериозната заплаха „ алените “ да не съществуват през идващия сезон.

Това призна той след загубата от Балкан в последния мач на отбора му за този сезон.

„ Нищо не знам за идващия сезон. Класирането нищо не значи, тъй като в случай че значеше в България нещо, предходната година Левски е притежател на Купата, ние финалист и бронзов медалист в шампионата, а след 20 дни двата тима няма да ни има. Нямаме безусловно никакво финансиране. Професионален спорт се прави с пари. Оттук нататък стартира милостиня. Това съм го правил цялостен живот, уморил съм се, само че ще го направя още един път в името на идеята, с цел да запазим залата, школата и мъжкия тим, тъй като веднъж, като изчезне, по-късно връщане обратно няма “, съобщи Барчовски.

Въпреки тежката обстановка, наставникът продължава да се надява, че това няма да е краят на ЦСКА.

„ За следващата година нямаме безусловно никаква изясненост. По-скоро имаме, че нещата няма да ги бъде. За да работи съществено, школата също се нуждае от съществено финансиране. Не може с по-малко от 200 000 лева да имаш прилична школа “, добави той.

Барчовски разяснява по какъв начин се отразяват решенията на страната за бетинг фирмите.

„ Не мога да разясня новия закон за възбраната за реклама на хазарта в медиите. На пръв взор, в случай че тези средства, които не могат да влагат в медии, само остава да ги влагат в спорт, тъй като това е подобен бизнес, който се нуждае от реклама. Не съм във вътрешността в нещата и не знам. Просто се надявам да се реалокират малко средства в спорта. Пак споделям – напът е София да остане без баскетбол, без ЦСКА и Левски. Много сериозна е опасността “, добави селекционерът на националния тим на България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР