Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде пространно интервю за

...
Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде пространно интервю за
Коментари Харесай

Крушчич: Животът ще продължи и след Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде просторно изявление за DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола ". Сръбският ментор проучва представянето на "червените ", откогато той пое отбора, както и бъдещите планове на наставника и визия за стартовия състав. Крушчич не пропусна да приказва и за идното дерби против Лудогорец, окачествявайки, че няма разлика от крайния резултат, защото той няма да предопредели шампионата в efbet Лига.

„ Чувстваме се чудесно. С успехите идва и увереността, а това е най-важното в играта, което ни липсваше в предходните мачове. Там футболистите нямаха религия в своите сили, а мощните резултати ни оказват помощ да напредваме в това отношение. Доволен съм от резултатите, защото те са всичко, което дефинира футбола. Доволен съм от играчите и това, което вършат на терена. Лека-полека демонстрираме онази игра, която всички желаят да виждат от ЦСКА и се нуждаем от още време, с цел да наподобява всичко по този начин, както желаеме, само че това би трябвало да е подкрепено със съответните резултати. Що се отнася до атмосферата в тима, тя постоянно е била на равнище, а резултатите демонстрират, че става все по-добра. Ще се постараем да останем на същото равнище и в идващите мачове и би трябвало да продължим със мощните игри”, стартира Крушич за „ Домът на футбола”.

„ Неуместно ще е да кажа, че има разлика от работата на Люпко Петрович. Той е повода аз да бъда в този клуб. Бил съм в щаба му и по-рано, тъй че няма да е добре да разясня нещо по този въпрос. Първото и най-важно, което трябваше да създадем, бе да върнем самочувствието в играчите, защото те са качествени. Това бе главната ни цел първоначално. Естествено с успехите този развой става по-лек. Когато печелиш, всичко се получава”, продължи сръбският експерт.

„ Никога не можеш да избереш в кой миг ще станеш треньор. Никой няма да те назначи, в случай че обстановката е идеална. Аз се ръководех от това, а не от тежкото състояние. Сега ни следва тежък мач, а когато поех тима се говореше по същия метод, само че като се изключи Локо Пловдив, то ние се справихме с останалите мачове. Така одобрявам мача с Лудогорец”, призна още Крушчич.

„ Когато пристигнах тук, не бях със статут на анализатор, а на треньор. Поех тази роля по организационни аргументи. Нямахме време да се занимаваме с административни порядки, защото аз съм от Сърбия, която не е в Европейски Съюз, а това основава спънки. Най-лесно беше да се записвам като анализатор – това е повода да бъда посочен така”.

„ Милош Крушчич е естествен човек, само че ми е мъчно да приказвам за себе си. Ако ме попитате дали съм демократ или властнически вид, то съм нещо по средата. Винаги съм подготвен за естествен диалог и метод и имам съществени условия към играчите на терена. Искам доста от тях, само че въпреки това желая те да имат допустимо най-хубавите условия, с цел да мога да желая нещо от тях. Разговарям доста с тях и диря самостоятелен метод с тях, защото всеки е друг и желае особено отношение. Опитвам се да схвана от какво се нуждаят и желая да извлека най-хубавото от всеки. Искам доста и от себе си, а в случай че нещо се случи, си задавам въпроса дали не е могло да стане по-добре. Ако реализираме неприятен резултат, стартирам разбора от себе си. Винаги съм удобен за дебат и естествени връзки. Когато сме на тренировката, желая от тима постоянно да е сериозен, само че нямам срещу и шегите. Просто вършим верните неща”, призна за себе си треньорът на „ червените”.

„ Работихме дълго с Люпко и знам неговата футболна философия. Наясно съм по какъв начин е реализирал своите резултати и се разбирахме чудесно. Не сме имали проблеми, а всеки треньор има своя визия и метод на работа. Първата ми цел бе да трансформира нещо, а това щеше да е моята роля, даже да бях траял по същия метод. Промяната бе постепенна. Постарах се да изкара оптималното от футболистите и ще забележим това до каква степен ще стигне”, призна още той.

„ Всеки треньор се радва на успехите без позволен гол. Това е индикатор за непоклатимост в играта, пристигнала след упорита работа. Специфичното за ЦСКА в този миг е, че отбраната стартира от офанзивата. Със сигурност обръщаме внимание на това, защото съм треньор, който държи на положителната игра в двете етапи на терена. Искам във всеки миг да знаем какво вършим, когато владеем топката, или тя е в съперника. Винаги залагам на този аспект. Отново споделям – нападението е най-хубавата отбрана, само че това не значи, че не обръщаме внимание на дейностите в отбрана. Всеки състезател има своята роля. Когато виждам класирането, не ми става прелестно и в този момент не го виждам. Няма да го направя, до момента в който не стигнем мястото, което желаеме. Има доста фактори за актуалното ни класиране. В предно изявление го споделих. Не, че нямахме непълноценна подготовка, само че никой различен тим имаше сходна, тъй че не това е основната причина. Дойдоха доста играчи, които се нуждаят от време за акомодация. Играхме в евротурнирите. Имаше доста неща, които оказваха въздействие на атмосферата в клуба от началото на сезона. Постоянно имаше интриги и това нямаше по какъв начин да не повлияе на всички. Сега всичко е устойчиво и всеки си прави работата. Треньорският щаб е напълно съсредоточен върху спортно-техническата част, а хората в клуба си правят своята работа. Стабилно е, а в този момент би трябвало да продължим в същия дух”, продължи Крушчич.

„ От една страна 11 точки пасив са доста, от друга – всичко е допустимо. Ако мислим, че купата е изгубена или първото място е фантазия, то не би трябвало да се занимаваме с тая специалност. Всеки човек има цели и фантазии в живота си. Дали ще ги кажат на глас, или премълчат, е персонален избор. Гледаме себе си. Трябва да печелим всичко, само че моментът не е „ всичко или нищо”. Ще работим крепко и непрекъснато, с цел да създадем да сме на по-предно място. Уважавам Лудогорец, защото осем следващи години е първи. Те имат качество в състава на всяка позиция, а това приказва задоволително за силата им. Ние сме съсредоточени върху нас и не можем да влияем на другите тимове. Не желаеме да се натоварваме с тях, а да мислим за себе си. Чувал съм, че ЦСКА няма победа на „ Армията” против Лудогорец, само че това ми дава спомагателна мотивация да си свършим работата. Тя е да се подготвим съществено за този мач и всеки да е мобилизиран. По този метод ще обезвреждаме факторите, които въздействат на резултатите и ще стигнем до положителен такъв”, призна още той.

„ Ако би трябвало да съм почтен, не мисля за бъдещето ми в ЦСКА в къс проект. Животът ще продължи и след мача с Лудогорец. Все още е прекомерно рано и не мисля, че този мач ще реши шампионата. Дали ще победим или загубим, няма чак толкоз да се промени класирането. Да, в случай че спечелим, ще получим късмет да скъсим разликата до тях. Най-важното за нас в този момент и в тази среща е това тимът да продължава да демонстрира добра игра и да стига до резултати. Моето предпочитание е да осъществим това, което планираме и да играем нашата игра, с нашето движение. Това е задачата и да зарадваме почитателите ни”, приключи Милош Крушчич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР