Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде пресконференция

...
Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде пресконференция
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Мачът с ЦСКА е нищо повече от нормална среща за нас

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде конференция преди семейството на ЦСКА в среща от 23-ия кръг в efbet Лига тази неделя, 12 март, от 16:45 часа. Наставникът на „ алените “ изрази своите благодарности на БФС, че сложи двата тима в равни позиции като разреши дуелът да се изиграе на стадион „ Витоша “ в Бистрица. Той добави, че мачът не бива да се счита за нещо по-различно от всички останали такива.

„ Трябва да благодарим на БФС за това решение, тъй като ни дава право да си домакинстваме на място, на което одобряваме и другите тимове. Не виждам причина да се мести. Фокусът се хвърля към ексцесии, които дали ще се случат не знам. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили и цяла есен. Пореден кръг от шампионата. При нас всичко е обикновено. Нищо по-специално, от това, което подхождаме към всеки противник, с който играем. Лично за мен няма напрежение. Ние се приготвяме както за всеки противник. Тази седмица медиите обръщат внимание на този мач и се вкарва изкуствено напрежение. Надявам се пристрастеностите да не се нажежават. Това е спорт. Спортът постоянно е бил най-хубавото нещо от живото. Не имам вяра да има ексцесии “, стартира Янчев.

Бившият полузащитник разяснява и дали тази среща може да се окаже решаваща за изхода на борбата за шампионската купа на България.

„ Да, познавам огромна част от техните футболисти, познавам качествата им, познавам и класата и качествата на нашите играчи. Наистина това ми носи повече информация, тъй като съм бил и на двете места. Това е един плюс за мен като цяло. Една победа ще ни даде късмет да се доближим до водачите в шампионата и да ни отдалечи от преследвачите. Ние си имаме цел това състезание и се борим да я реализираме. Що се отнася дали ще се реши купа... още е рано. Тепърва ще се разделя формата, където ще има доста дерби срещи и там ще се реши шампионата. Една победа ще ни даде късмет да осъществим нашата цел. Искаме да вземем медали. За първи път имаме цел присъединяване в евротурнирите. Отборът е узрял за това предизвикателство и ще си гоним задачата без значение против кой ще играем. Не разделям противниците по никакъв метод “, добави Янчев.

„ Готвим се като за всеки противник, вкарва се изкуствено напрежение на повърхността, това е спорт, а спортът е най-хубавото нещо от живота, нямам доверие да има ексцесии и такива работи. Каквото и да е, ще го приема. Аз разбирам този мач по различен метод, доста хора го разбирам по радикално друг, аз съм по-позитивен човек, абстрахирам се от тези неща, футболът е една прелестна игра, не би трябвало да се обръща такова внимание на това, което става по трибуните “.

„ Нямам проблеми с контузени. Сидклей тренира на цялостни обороти, чакам писмено да бъде подготвен, а на следващия ден ще дефинира групата за мача, това е напълно мое решение. Една победа постоянно е сладка, без значение против кой я постигаш. В случая против първия в класирането, ние гоним нашата цел - присъединяване в евротурнирите. Мисля, че тимът е узрял за това предизвикателство. Не разделям противниците по имена. Всеки противник има недостатъци, ние проучваме техните, те несъмнено проучват нашите, по този начин е “.

„ Не бих споделил, че Дюкенс Назон е най-силното им оръжие. Да, в последните мачове в действителност осъществя голове, само че ние имаме наш метод, който ще осъществим. Козът за мен е по-различен на противника в този мач. Всички го знаем, само че няма да го кажа “.

„ Ивайло Чочев е най-резултатният състезател в Европа на тази позиция, той е отбранителен халф и това е радостно. Явно националният селекционер има свои визии и не се въздейства от формата и головете на Ивайло, за мен е значимо, че той вкарва. Мачът с Локомотив София към този момент е история, гледаме напълно към идващия мач. След неделя към този момент ще мислим за идващия мач, без значение по какъв начин ще завърши този. Трябва да не летим в облаците. Играл съм много дерби мачове, настройката е да победим. Победата е значима във всеки един мач, настройваме се за победа “, съобщи още Янчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР