Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция ден

...
Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция ден
Коментари Харесай

Любослав Пенев: Винаги ще се целим към нещо по-високо

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде конференция ден преди старта на неговия тим в Първа лига за сезон 2022/23.

" Червените " одобряват в събота вечер в Бистрица състава на Левски в формалния дебют на Пенев като треньор на отбора, а самият той дефинира " сините " като сериозен противник.

" Това е чоп, не би трябвало да търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Рано или късно би трябвало да се стартира шампионата. Днес публично стартира нашето състезание. Ние се приготвяме за нашия мач на следващия ден. Левски се приготвя. Играем против носителя на Купата, доста сериозен противник. Отборът е в напредък, откогато Мъри го пое. Подготвяме се ", съобщи Пенев.

Ел Голеадор разяснява и тематиката с прехвърлянията в отбора, споделяйки, че чака да бъдат привлечени още нови хора.

" Важно е да са здрави футболистите, всички да сме здрави. Те са доста по-добре готови и стимулирани. Работим непрестанно по прехвърлянията. Ние започваме на следващия ден и до края на август имаме време за нови прехвърляния. Не е затворена тази тематика. В процеса, в мачовете отделяме доста време на този детайл прехвърляния. Сигурен съм, че ще дойдат нови хора. Аз съм треньор, който изисква доста от футболистите. Изисквам от управлението да имам положителни футболисти на всички постове, най-малко по двама, с цел да има конкуренция. Който се отпусне, не попада в състава. Трябва да има едно състезание сред всички тези футболисти. За всеки мач се дефинира съгласно работата, свършена през седмицата и задачите, които гонене против съответния противник. Не са доста новите попълнения. Не се окайвам. Във времето уповавам се, че ще има и други футболисти. Обясних с каква цел. Трябва да привличаме положителни футболисти и да надграждаме във всеки един трансферен прозорец ", показа Любослав Пенев.

Наставникът на ЦСКА 1948 направи оценка и на лятната подготовката на тима, в която неговите футболисти записаха четири победи и едно тъждество.

" Направихме добра подготовка, похвалих момчетата, свършихме добра работа. Винаги може и по-добре. Има капацитет и изисквам този капацитет непрестанно да се демонстрира. Това минава през седмичните тренировки. Винаги ще се целим към нещо по-високо. Не можем да стопираме като победим 4 мача или, че нямаме загуба в подготовката. Много добре е това, само че продължаваме напред и нагоре. Момчетата го знаят и са наясно, че постоянно ще изисквам и още и още и още ", разяснява експертът.

Накрая Любослав Пенев показа и по какъв начин се усеща от догатката на Лудогорец, че неговият тим има опция да се намеси в борбата за купата през сезон 2022/23.

" Оценявам това, което споделят в Лудогорец и се веселя, че мислят по този метод. Явно преценят, че нашият тим стартира да действа добре и ще се показа добре. Аз също имам моите визии за шампионата кой, къде, какво. Трябва да сме готови и за по-груб вид игра против нас, само че в границите на разрешеното. Засега всички са здрави. Ще забележим кой е в групата, кой – не. Има хора, които са обратно с подготовката, което значи, че няма да съм там. Не бързам да ги въвеждам. Като имат заслуги, ще намерят място в групата за лагер-сбора и респективно за групата за мача ", приключи Любослав Пенев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР