Старши треньорът на Спортист Своге Петър Колев заяви, че клубът

...
Старши треньорът на Спортист Своге Петър Колев заяви, че клубът
Коментари Харесай

Петър Колев: Спортист Своге трябва да работи за развитието на младите играчи

Старши треньорът на Спортист Своге Петър Колев съобщи, че клубът би трябвало да работи за развиването на младите футболисти.

Колев даде особено изявление за клубния уебсайт преди гостуването на Етър във Велико Търново в дуел он 22-ия кръг на футболната Втора лига. Мачът в петък (10 март) ще стартира в 15:00 часа на стадион „ Ивайло “.

Преди срещата Етър заема второ място в класирането с 40 точки, а Спортист е на четвърта позиция с 36 точки.

- Г-н Колев следва мач против Етър във Велико Търново, може ли да кажем, че това е дерби на база позициите на двата тима?
- На база позициите, да. На база обичаи, триумфи в предишното, несъмнено като клуб Етър ни превъзхожда, само че това е единствено като обичаи. Очаквам фактически да стане добър мач и да се представим добре.

- От началото на сезона нямате позволен гол - това ли е нещото, което искахте на първо четене?
- Да, на първо четене. С оглед на селекцията, която успяхме и не успяхме да създадем. Виждате, че в отбраната има играчи до 23 години, с нов вратар. Беше значимо да консолидирам играта на тима в отбрана. Отборът приключи на първите позиции през есента, той бе преди всичко по позволени голове в шампионата. Това за мен беше един от главните проблеми, които трябваше да решим.

- Доколко мачът с Етър ще бъде определящ за задачите на тима?
- Не един път и два пъти съм споделил кои са моите цели. Да, ние би трябвало да сме горе в класирането, да сме в шамарите. Виждате какъв брой е тънка разликата сред последните и първите тимове. При 2-3 поредни загуби може да се озовеш в друга зона. Това бе задачата на първите мачове - да съберем задоволително точки. Тези, които имаме до момента, не са задоволителни, тъй като тази година бариерата за оставане ще бъде 41-42 точки. Ние би трябвало да се държим там като точков актив, само че и да работим за развиването на младите играчи. Това е моята работа, тези млади играчи да образуват добър тим. Освен огромния брой млади играчи, ние би трябвало да вършим и нов образ на тима. Напуснаха ни 6 съществени футболисти, които бяха с опит. Давам образец с един Диков, който е значим състезател за равнището на Втора лига и всеки тим. Той бе голмайстор на тима и в случай че погледнете статистиката преди и след него, ще видите голяма разлика.

- Има максима, че нападението печели мачове, а отбраната шампионати. Споделяте ли я?
- Привърженик съм на отборната игра в отбрана. Участието на всички играчи във фаза отбрана. Точно това се пробвам да втълпя на играчите. Трябва да образуват такива привички, тъй като актуалния футбол изисква бърз преход от офанзива в отбрана и назад. Трябва да реагираме бързо след загуба на топката, да възвръщаме позициите си и да пазим дисциплинираност. Това е добра основа да градим играта си в офанзива. Действително в офанзива ние имаме единствено един човек от предишния шампионат. Останалите играчи не са още сработени. Централният нападател е млад има извънредно предпочитание да се развива, има качества, само че се изисква и работа с него. Надявам се в интервала, който имаме да работим дружно, да образувам положителни привички, с цел да бъде ефикасен.

- Колко надалеч е играта на Спортист от това, което желаете?
- Действително е надалеч, само че тя се обуславя от моментната селекция. Ние не сме 1-2 избор за някои играчи. Има избрани условия, на които би трябвало да дават отговор играчите, с цел да дойдат при нас. Предпочетох да работя с по-млади хора, които ще имат ентусиазма, желанието и волята да се развиват. На мнение съм, че в наредбата БФС би трябвало да дефинира по-голяма численост на играчите до 23 години, които да вземат участие в мачовете във Втора лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР