Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо обърна специално внимание на

...
Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо обърна специално внимание на
Коментари Харесай

Моуриньо след втория пореден финал с Рома: Тези момчета заслужават нещо специално

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо обърна особено внимание на своите играчи и жертвоготовността, която демонстрираха в тежката борба с Байер Леверкузен нощес. " Джалоросите " от италианската столица приключиха 0:0 нощес при визитата си в Германия, само че отиват във втори следващ европейски край след триумфа с 1:0 на собствен терен.

" Това е методът на моя тим, вземат решение дребните елементи - каза доволният Жозе Моуриньо. - Ако Крис Смолинг не беше на пейката, евентуално нямаше да спечелим. Загубата на Зеки Челик поради травма е тежка за нас. Същото се отнася и за ранната промяна на Спинацола ", стартира Специалния.

" Но този резултат е вероятен с помощта на това, че се придържахме към тактиката, която сме избрали. И също по този начин да насочваме развоя на мача по метода, по който желаеме, както и да покриваме слабостите си ".

След това той благодари и на публиката, която пристигна да поддържа Рома нощес: " Не знам дали мога да желая освен това от нашите последователи. Но тези момчета заслужават нещо особено в понеделник, когато излизаме от Тригория. Моята задача сега не е да стана част от историята на Рома, а друго. На първо място да оказа помощ на футболистите да се развият, да станат по-добри футболисти. А също по този начин и да оказа помощ на хората от Рома, които ми помогнаха на мене от деня, в който пристигнах в клуба. Искам да дам наслада на тези хора, като изиграем и спечелим един европейски край. И към този момент сме там ", разяснява още опитният португалец.

Попитан какво би споделил за противника на финала – испанският Севиля, който има шест трофея в този шампионат, той отговори: " Голямото ми терзание беше дали ще се класираме за финала. Севиля е доста мощен тим и има огромен опит. Но ще мислим за тях, когато му пристигна времето. Сега към този момент мислим за мачовете, които ни чакат в италианското състезание ", приключи Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР