Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, запази хладнокръвие

...
Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, запази хладнокръвие
Коментари Харесай

Анчелоти: Можем да мечтаем за спечелването на още една Шампионска лига

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, резервира самообладание след класирането на отбора му за полуфиналите на Шампионската лига след втория триумф над Челси с 2:0 на „ Стамфорд Бридж “ и общ резултат 4:0 от двата мача. Той похвали футболистите си, само че призна, че гостуването в Лондон никога не е било елементарно. 

„ Знаехме, че би трябвало да проявим самообладание. Съперникът опита всичко, сътвори ни проблеми, изключително по левия фланг, само че по-късно внесохме нужните корекции и започнахме да противодействаме по-успешно. Защитавахме се сносно и справедливо продължаваме напред. На този стадий на сезона сме доста добре в групов проект. Отборът е във форма, всички сме съсредоточени и стимулирани. Изиграхме доста стабилен мач, най-много в отбрана “, съобщи Анчелоти.

„ Куртоа направи доста значимо избавяне и попречи на Челси да поведе. През второто полувреме контролирахме мача и имахме задоволително пространства за контраатаки. Така и отбелязахме два гола. Притесни ме ранният жълт картон на едер Милитао, само че той действамного деликатно по-късно. Надявам се травмата на Алаба да не е сериозна и той бързо да се възвърне “, продължи италианецът.

С Родриго говорихме, че би трябвало да прогресира най-много в предпазен проект. Неговото позициониране по терена в този момент е по-добро. Но когато има топката, няма кой да го научи нещо, той е необикновено сполучлив, даже и когато не вкарва той. Родриго направи разликата в този мач с двата си гола, само че истината е, че ние сме тим, който има шанса да разполага с доста млади играчи, цялостни с сила и качества. Това ни дава доста очаквания за бъдещето “, разкри треньорът.

„ Да се класираме на полуфиналите е огромен триумф, който ни разрешава да мечтаем за спечелването на още една Шампионска лига, в случай че стигнем и до край. Мислим единствено за себе си, само че се веселя за Милан. Отборът от дълго време не е бил наполуфиналите в Шампионската лига. В същото време ми е тъжно за Наполи, този клуб също ми е доста безценен “, сподели още Анчелоти.

Опитният експерт повтори върха на Хосеп Гуардиола за най-вече класирания на полуфинал в шампионата - 9. Реал Мадрид пък доближава до тази фаза за 11-и път в последните 13 сезона.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР